Deel dit artikel:

Ere Research speelt in op populariteit van tubeless

Ere Research had al heel wat producten in het gamma, waaronder wielen en banden. Daaraan zijn nu de ProClose Sealant, Rim Tape en Valves toegevoegd.

Bij de ProClose Sealant gaat het om een synthetische goedje. Het dichtmiddel bevat geen ammoniak, is biologisch afbreekbaar en is zodoende niet schadelijk voor het milieu. De ProClose Sealant is bovendien allergievrij. Mede door de keuze voor niet-giftige, vluchtige stoffen is het dichtmiddel langer houdbaar: ten minste 26 maanden in de fles (80, 150, 250 of 500 milliliter) en twee tot drie maanden in de band.

Ere Research biedt één type sealant dat voor alle wielen geschikt is. Het merk levert er bovendien een ventielsleutel en een dop met een tuitje bij. Dat alles zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kunt, zonder dat je extra gereedschap nodig hebt om de ProClose Sealant te kunnen gebruiken.

ProClose Rim Tape

Niet elke velg is standaard geschikt om tubeless mee te rijden. Daar heb je een goed velglint voor nodig. Ere Research voorziet haar wielen steevast van het eigen velglint dat voortaan ook los op de markt verkrijgbaar is onder de naam ProClose Rim Tape. Het velglint is breder om een rand-tot-rand luchtafdichting te krijgen, er kan geen afdichtmiddel uit de rand van de velg ontsnappen. Er zijn drie breedtes beschikbaar: 21, 23 en 25 millimeter. Een rol is goed voor 10 meter velglint, wat voldoende is om vier velgen van een enkele laag te voorzien. 

ProClose Tubeless Valves

Derde toevoeging is de ProClose Tubeless Valves. Deze CNC gefreesde tubeless ventielen zorgen ervoor dat de sealant verticaal en horizontaal goed verdeeld wordt. Dankzij het gekartelde randje op de buitenste ventieldop is de ventielkern eenvoudig los te draaien. Het ventiel is ook met een inbussleutel te monteren. De ProClose Tubeless Valves komen beschikbaar in de maten 40, 50 en 60 millimeter.