Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dieven slaan slag in Merida Experience Center

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober hebben inbrekers rond drie uur ’s nachts hun slag geslagen in het Merida Experience Center in Apeldoorn. De inbrekers braken de rolpoort van het magazijn open en gingen er met twintig peperdure racefietsen vandoor.

Racefietsen weg, mountainbikes niet

Inbraken in fietsenwinkels blijven jammer genoeg een probleem. De hoge waarde van de moderne fietsen gekoppeld aan het feit dat fietsen heel gemakkelijk verhandelbaar zijn zorgt er voor dat inbrekers een bovengemiddelde interesse in fietsenwinkels behouden. Opvallend aan de inbraak in het Merida Experience Center is dat de dieven vooral oog hadden voor dure racefietsen. Alle ontvreemde fietsen zijn racefietsen met een verkoopprijs van vier- tot tienduizend euro. Minstens even opvallend is dat mountainbikes en e-bikes met een vergelijkbare verkoopprijs ongemoeid bleven.

Camera beklad en hek opengeknipt

De inbrekers gingen overigens heel gestructureerd te werk. Op de beveiligingscamera’s is te zien dat op dinsdagavond rond 22 uur een man in donkere kleding met een verfkwast de lens van één van de beveiligingscamera’s dicht smeert. En vermoedelijk hadden ze ook al een hek aan de achterzijde van het gebouw opengeknipt want nadat de inbrekers om 3 uur ’s nachts hun slag sloegen, gingen ze er daarlangs via een wandelpad vandoor. De politie was heel snel aanwezig, maar van de daders was er op dat moment al geen spoor meer.

Gerelateerde artikels