Deel dit artikel:

Canyon onthult nieuwe Endurace CF en AL

Canyon wil met het Endurace-gamma fietsen toegankelijk maken voor iedereen. Enerzijds door racefietsen te bouwen met rijeigenschappen die ook minder doorwinterde fietsers vertrouwen bieden. Anderzijds door aan die fietsen ook telkens een aantrekkelijk prijskaartje vast te knopen. De carbon Endurace CF en de aluminium AL krijgen nu een update die hen zo mogelijk nog interessanter maakt voor gravelfans of voor wie lange dagen in het zadel slijt. En misschien nog het allerbelangrijkste, deze drie magische woorden: Er. Is. Stock.

Met de lancering van de Endurace in 2014, begon voor Canyon een nieuw hoofdstuk. Het Duitse merk wist de bekende stuureigenschappen en performance van zijn racemodellen naadloos samen te brengen met een comfortabele pasvorm en zo sportief fietsgenot toegankelijk te maken voor een breder publiek. De Endurace werd enthousiast onthaald en staat nu bekend als een comfortabele racefiets waarmee je moeiteloos de kilometers opstapelt.

Endurace AL 6 Stealth
Endurace AL 7 True Blue
Endurace AL 7 Stealth

Ruimte voor 35 mm brede banden

Nu schrijven de nieuwe Endurace CF en vernieuwde Endurace AL een volgend hoofdstuk in dat verhaal. Deze twee fietsen, die ervoor bekend staan om performance toegankelijk te maken voor iedereen, hebben veel gemeen met het topmodel: de toonaangevende Endurace CF SLX. Zo kan je bij de Endurace CF en AL rekenen op dezelfde ‘Sport Geometry’ de CF SLX. Er wordt een meer ontspannen zithouding gegenereerd die de druk op rug, schouders, armen en handen verlicht. Zo zit je langer fris op de fiets, wat je prestaties ten goede komt. Daarnaast is er op de nieuwe types Endurace-fietsen voldoende ruimte voor banden tot 35mm, waardoor zelfs lichte gravel, uitgeharde aardewegen en het meest gehavende wegdek geen probleem vormen. Je kan nu trouwens via bevestigingspunten ook een top tube pack op de bovenbuis monteren. Een handige en strakke opbergoplossing voor wie wat extra proviand wil meenemen op langere tochten.

Verkrijgbaar in 8 verschillende framematen

Comfort op de fiets, dat begint in de eerste plaats met de juiste maat. Net daarom bedient de Endurace met 8 verschillende framematen een zeer breed maatspectrum dat reikt van 150 tot ruim 200 cm lichaamslengte. Het Endurace AL assortiment bestaat uit twee modellen en begint bij de Endurace 6 van €1.399, afgemonteerd met Shimano Tiagra. De Endurace 7 komt op €1.699.

Het Endurace CF 7 assortiment bevat vier modellen en begint met de Endurace CF 7 bij €1.999. Het topmodel van deze reeks is de Endurace CF 7 eTap en is uitgerust met de volledig draadloze SRAM Rival 2×12 groepset, DT Swiss wielen en 30mm brede Continental Grand Prix 5000 S banden.

De nieuwe Endurace AL en CF modellen zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 20 januari 2022, exclusief op de website van Canyon.

Endurace CF 7 eTap
Endurace CF 7 True Red
Endurace CF 7 Stealth
Endurace CF 8 Stealth
Endurace CF 8 Light Blue
Endurace CF 8 Light Lobster

Gerelateerde artikels