Deel dit artikel:

CADEX breidt uit met aerodynamische wielset en band

Twee vernieuwingen uit de keuken van CADEX. Het merk lanceert zijn CADEX 50 Ultra Disc WheelSystem en de CADEX Aero Tubeless Tire. Bij de ontwikkeling van beide producten heeft aerodynamica op één gestaan. De items zijn verkrijgbaar bij CADEX-dealers en op www.cadex-cycling.com.

Het CADEX 50 Ultra Disc WheelSystem is goed voor 50 millimeter hoge velgen. Met een gewicht van 1.349 gram behoort de set absoluut tot de lichtere modellen op de markt. Het achterwiel heeft een 40-tands rachet naaf (R3-C40) met keramische lagers. Daarnaast zitten er er aerospaken in deze wielset, het gaat hier om de eigen Super Aero Carbon spaken van CADEX. De velg is hookless en heeft een binnenbreedte van 22,4 millimeter en een buitenbreedte van 30 millimeter. De wielset is alleen voor schijfremmen geschikt en wordt vastgezet met steekassen.

CADEX geeft aan dat de wielset uitvoerig is getest in de windtunnel. En dat niet alleen: ook werd hij in de praktijk stevig aan de tand gevoel. Renners van Team BikeExchange-Jayco, onder wie Simon Yates en Michael Matthews, rijden er al een tijdje mee. Yates won er dit jaar zelfs al de veertiende etappe van de Giro d’Italia mee.

Ovale bandvorm

De nieuwe Aero Tubeless Tire borduurt voort op CADEX’ lijn van premium weg-, all-road- en gravelbanden. Deze biedt volgens CADEX een fors lagere rolweerstand en meer aerodynamische voordelen. Voor dat laatste heeft de band na een keur aan tests een meer ovale vorm gekregen. Het middendeel is ietwat dikker geworden en de zijwanden zijn daarentegen dunner. Daarbij is het profiel aangepast voor aerodynamisch voordeel.

Het karkas heeft een TPI van 170. De zogeheten Race Shield moet verhinderen dat je (al te snel) lek rijdt. Qua compound ie gekozen voor RR-A dat volgens CADEX 15 procent minder rolweerstand oplevert dan het RR-S compound dat voorheen werd toegepast. De band is er enkel met een breedte van 25 millimeter en weegt 290 gram. Uiteraard sluiten de banden prima aan op de CADEX 50 Ultra Disc, maar ze kunnen ook prima op andere velgen gelegd worden.