Deel dit artikel:

Bettiols aerohelm van POC nu ook beschikbaar

Alberto Bettiol won er al Milaan-Turijn mee, na een lange solo, en nis de aerohelm van POC ook officieel voorgesteld. De Procen Air, met zijn opvallend vizier, blijkt niet alleen snel maar ook veilig en zelfs goed voor de oren.

Het doel van de Procen Air was om het snelheidsvoordeel van een tijdrithelm te bieden, zonder de veiligheid in het gedrang te brengen en tegelijk ook het zicht en gehoor verbeteren. Dit is uiteraard een specifiek product dat zich vooral richt op competitieve renners, want het uiterlijk zal de meningen sowieso verdelen. Veel invloed kwam natuurlijk van de Procen-tijdrithelm en dat merk je aan de drie luchtinlaten vooraan. Die zorgen voor een betere luchtstroom, dankzij de interne geleiding van die stroom en de grote luchtuitlaat. Deze weghelm biedt nog meer verkoeling en is ook minder gelimiteerd op praktisch vlak, aangezien je veel beter hoort en ziet wat er rond je gebeurt.

Beter zien en horen

De donkere en transparante lenzen klik je eenvoudig magnetisch op de helm. Heb je die tijdens de rit niet meer nodig, dan kan je die ook achteraan vastzetten, uit de weg van de wind. Ter hoogte van de oren is er een afscherming die niet alleen de aerodynamica vooruithelpt, maar ook de turbulentie vermindert, zodat je beter hoort.

Dat de helm snel is, hebben de vrouwen van EF Education-Cannondale ruimschoots bewezen, want ze wonnen er al zeven koersen mee. Afhankelijk van de snelheid (30-60 km/u) haal je er een voordeel van 5 tot 18 watt mee in vergelijking met de bekende (en zeker niet trage) POC Ventral. Volgens de performance-afdeling van EF Education haalde Bettiol met zijn Procen Air een voordeel van meer dan 10 seconden bij zijn solo van 30 km (aan gemiddeld 46,5 km/u) in Milaan-Turijn.

De POC Procen Air is beschikbaar in drie maten en twee kleuren (wit of zwart) aan 400 euro. Hij weegt 350 g (Medium). We hebben de helm momenteel in test, waardoor we de aangename pasvorm – zoals dat bij POC altijd het geval is – alvast konden bevestigen. Onze verdere indrukken ontdek je binnenkort via onze verschillende kanalen.