Deel dit artikel:

BBB Cycling wil bijdragen aan meer inclusiviteit in wielersport

BBB Cycling heeft zich voor de komende drie jaar verbonden aan Amani Racing Team. Die ploeg heeft een ideëel doel: kansen creëren voor Afrikaanse wielrenners in de professionele wielrennerij. Team Amani kan rekenen op onder meer tools, accessoires en onderdelen van het Nederlandse bedrijf.

Eén van de mensen achter Amani Racing Team is Mikel Delagrange. Hij stond ook aan de wieg van Lola Bikes & Coffee, een bekende koffiezaak voor fietsers in Den Haag. Insteek van Amani Racing Team is niet om door te groeien naar een ProTeam of WorldTeam, zoals zoveel beginnende ploegen dat ambiëren. Het doel is juist om als springplank te fungeren voor Oost-Afrikaanse renners met een wielermissie. Amani Racing Team wil de contacten in de Lage Landen benutten, verbindingen leggen en de renners zo een stap laten zetten.

Inmiddels bestaat Amani Racing Team uit een tiental renners. Zij zijn gescout bij verscheidene clubs in Kenia, Uganda en Rwanda. Elke renner heeft een eigen, unieke achtergrond en is gespecialiseerd in een fietsdiscipline. Vooral gravel en mountainbiken worden veel beoefend.

Het doel voor 2022 is om mee te doen aan verschillende internationale offroad races en voor een tweede jaar op rij de Migration Gravel Race te organiseren. Hiermee wil Amani Racing Team laten zien dat zijn renners niet onderdoen voor Europeanen en Amerikanen. “Wat deze renners nodig hebben is een kans om zichzelf te bewijzen op topniveau”, stelt BBB Cycling.

“We willen met het partnership met Amani Racing Team bijdragen aan het inclusiever maken van de sport. BBB Cycling gelooft dat iedereen, ongeacht de nationaliteit, gelijke kansen verdient in het professionele wielrennen en vindt het fantastisch om aan dit groeiende initiatief bij te dragen.”