Deel dit artikel:

Back to the Origine Gravel Ride: gravelrit naar de kasseien én Origine-fabriek

Liefhebbers van gravel opgelet: zaterdag 26 augustus staat de derde editie van de Back to the Origine Gravel Ride gepland. De rit, die Origine in samenwerking met Grinta! organiseert, gaat onder meer naar de kasseien van Noord-Frankrijk.

De Back to the Origine Gravel Ride is toe aan haar derde editie, wat al aangeeft dat de eerste twee succesvol waren. Voor deze aflevering verhuist de start- en finishplaats naar Antoing, niet heel ver van Doornik. Vanaf hier gravel je over een afstand van honderd kilometer (starten: tussen 8 en 11 uur) naar de Noord-Franse kasseien. Halverwege is er een uitgebreide bevoorrading in de fietsfabriek van Origine in Somain. Zodra het energieniveau is aangevuld, gaat de rit terug naar het noorden.

Voelen de benen bij aankomst nog fris aan, dan staat er desgewenst een tweede uitdaging te wachten. Je kunt nog een additionele lus van zestig kilometer richting Mont-Saint-Aubert (en weer terug) maken. Voor deze langere tocht van in totaal 160 kilometer dien je tussen 8 en 9 uur te starten.

Gratis deelname

Deelname aan de Back to the Origine Gravel Ride kost helemaal niets. Desondanks zal het je aan niets ontbreken. Je bent verzekerd van mooie routes, krijgt een fijne bevoorrading aangeboden en ontmoet interessante medefietsers. Wil je meedoen, stuur dan een mailtje naar bart.ds@origine-cycles.com. Dit is belangrijk om de bevoorrading goed te kunnen regelen en om het GPX-bestand van de gekozen route te kunnen toesturen. Dit gebeurt in de week vóór het event.