Deel dit artikel:

100% Getest: Amacx Energy Drink On The Go

De afgelopen periode zorgde de intense samenwerking met het team van Visma - Lease A Bike ervoor dat de sportvoeding van het Nederlandse Amacx op punt staat om te strijden op het allerhoogste niveau. Maar ook niet-profrenners kunnen profiteren van de knowhow die het merk in zijn producten stak. Bijvoorbeeld met de Energy Drink, die in handige 'On The Go'-zakjes verkrijgbaar is.

Binnen het gamma van Amacx vinden we twee grote productlijnen voor tijdens sportieve inspanningen. Enerzijds is er de Turbo-lijn, die de meeste brandstof biedt voor intensieve ritten zoals wedstrijden. Die producten leveren zo’n 40 gram koolhydraten. Bij de Energy-lijn gaat het om 30 gram volgens de 2:1-fructose-glucoseverhouding. Hierdoor kan je tot 90 gram per uur opnemen in een combinatie van gels, repen en dus ook sportdrank.

Handige On The Go-verpakking

De Energy Drink komt er in twee smaken, namelijk Forest Fruit en Lemon. Zonder de toevoeging van kunstmatige smaakstoffen, wat maakt dat de Energy Drink een beetje ‘flets’ smaakt. Maar zie dat gerust als iets positief. De minder uitgesproken smaak en de vlotte verteerbaarheid zorgen ervoor dat je steeds kan blijven drinken volgens je voedingsplan. Ook voor fietsers met een gluten- of lactose-intolerantie kan de Energy Drink van Amacx perfect dienen, maar daarin is Amacx geen uitzondering.

De “On The Go”-verpakking is handig voor korte vakanties, meerdaagse ritten of lange tochten. Een klein minpunt is dat de zakjes enkel gemaakt worden met de juiste hoeveelheid poeder voor 500 ml water. Tijdens granfondo’s waarbij je onderweg water kan bijvullen, lukt het evenwel prima met drie zakjes om te verdelen over twee bidons. Train je gewoon thuis of ga je voor een langere periode op stage, dan kies je best voor een voordeligere pot van 1 kilogram. Die kost net iets meer, maar je vult er bijna drie keer zoveel bidons mee.

Prijs: 22,95 euro voor een 12-pack On The Go en 24,95 euro voor 1 kg Energy Drink in pot

Meer info op de website van Amacx >>