Deel dit artikel:

Zeven wielfabrikanten slaan handen ineen met Classified

Een belangrijke stap voor Classified: zeven toonaangevende wielfabrikanten werken toe naar de lancering van Powershift-ready wielen. Dat werd deze week duidelijk tijdens Eurobike in Frankfurt.

De Europese merken DT Swiss, Mavic en Fast Forward en de Amerikaanse merken Enve, Reynolds, Boyd Cycling & Spinergy verbinden zich als eerst aan Classified. Zij brengen specifieke Powershift-ready velgen op de markt, zodat fietsers hun favoriete wielset kunnen combineren met de innovatieve schakeltechnologie van Classified. De Powershift-naaf van Classified vervangt de voorderailleur en schakelt snel en stil, terwijl ook de efficiëntie er niet onder lijdt.

Door het openstellen van de interface omarmt Classified een nieuw en belangrijk hoofdstuk in haar expansie. Wegrenners, gravelbikers en mountainbikers krijgen voortaan een bredere waaier aan wielopties. De op handen zijnde wielsets werken perfect in combinatie met de technologie van de Powershift-naaf. Ze zullen bovendien concurrerend geprijsd zijn, zo kondigt Classified aan. Met deze ontwikkeling opent Classified ook de deur naar de WorldTour.

“Er lag een duidelijk verzoek van de industrie en van rijders over de hele wereld om Powershift toegankelijker te maken. We zijn dan ook zeer verheugd dat we een samenwerking zijn aangegaan met zeven toonaangevende wielmerken en dat we op maat gemaakte wielen bouwen die Classified-ready zijn. Deze brede toepassing van Powershift onderstreept de erkenning van de markt dat ons innovatieve schakelsysteem goed en wel geaccepteerd is binnen het wielerecosysteem”, zegt Mathias Plouvier, CEO van Classified.

Hub Only-oplossing

Het Belgische bedrijf begint ook met de afzonderlijke verkoop van haar naven. Voorheen bood Classified haar naven alleen aan als onderdeel van complete wielen met daarop het eigen merk. De zogeheten Hub Only-optie komt beschikbaar via het gecertificeerde Classified dealernetwerk. 

“We willen dat de hele wielerwereld met Powershift kan rijden en daarom hebben we besloten om alle beperkingen op te heffen en onze revolutionaire schakeltechnologie voor iedereen beschikbaar te maken. Met de Hub Only-oplossing hebben fietsers de mogelijkheid om Powershift vrij in hun bike-setup te integreren”, zegt Mathias Plouvier. “De Hub Only-oplossing geeft fietsers, zowel professionals als amateurs, de ultieme controle en vrijheid om hun bestaande fiets te upgraden of een nieuwe fiets van de grond af aan op te bouwen in de configuratie van hun keuze.”

Naast dit alles zal Classified de vier eigen weg (R50 en R35) en gravel (G30 en G19) wielsets blijven verkopen via haar wereldwijde netwerk van gecertificeerde dealers. Bovendien zal het assortiment Classified-wielen worden uitgebreid met specifieke mountainbikewielen, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor integratie van het Powershift-schakelsysteem in de mountainbikewereld.