Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zeven voor Leven: tweeduizend hoogtemeters voor het goede doel

Klimmen in een Nederlandse fietsstreek en daarmee geld inzamelen voor het goede doel? Het kan tijdens Zeven voor Leven op zondag 22 mei. De derde editie van dit evenement, goed voor 2.000 hoogtemeters, vindt plaats in Berg en Dal en omgeving (Gelderland).

De organisatie heeft een route van circa 20 kilometer in en rond het plaatsje Berg en Dal uitgezet. De uitdaging is om deze zeven keer te rijden. Zit er nadien nog genoeg energie in de tank, dan kun je hem zelfs nog vaker afleggen. Je mag deelnemen met het fietstype naar voorkeur. Het doet er dus niet toe of je met bijvoorbeeld een racefiets, mountainbike, handbike of elektrische fiets aan de start komt. Rijd je alle zeven rondes, dan overwin je 2.000 hoogtemeters.

De opbrengsten van dit evenement gaan naar Stichting Kanker Zien. Deze organisatie steunt initiatieven die helpen kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd voor degenen die door kanker zijn getroffen.

Inschrijven voor Zeven voor Leven is vanaf nu mogelijk. Ga daarvoor naar de website van de organisatie.

Gerelateerde artikels