Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weinig animo voor wereldkampioenschap ploegentijdrijden

Opnieuw staan weinig ploegen te trappelen om naar het wereldkampioenschap ploegentijdrijden af te reizen. Te veel kosten, te veel gedoe, te weinig eer, klinkt het bij de tegenstanders. Volgende maand kunnen we vanuit de zetel genieten van één Belgische profploeg: Quick Step Floors.

Het hing al langer in de lucht dat meerdere teams het wereldkampioenschap links zouden laten liggen. De internationale wielerunie UCI verhoogde daarom de vergoeding van 2.000 euro naar 8.500 euro voor WorldTour-ploegen. Teams van het pro-continentale niveau konden een vergoeding van 3.600 euro tegemoet zien voor hun diensten in het Noorse Bergen.

Op titelverdediger Quick Step Floors na zeiden de Belgische teams neen tegen dat voorstel. Lotto Soudal reed vorig jaar al niet mee in Doha en ziet nu te weinig kansen om succes te hebben. Sport Vlaanderen-Baloise zegt af in verband met het drukke programma en een gebrek aan goede tijdrijders. Ook Veranda’s Willems-Crelan, Wanty-Groupe Gobert en WB Veranclassic-Aqua Protect maken de tocht naar Noord-Europa niet.