Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weektip: vijf cadeautips voor je fietsvrienden

De decembermaand is begonnen. En daarmee is de tijd aangebroken waarin we elkaar traditioneel verwennen met cadeaus. Ga je op bezoek bij een fietsfanaat en weet je nog niet wat je hem of haar moet schenken? In deze weektip bieden we je volop inspiratie.

Oakley Sutro Lite

De Oakley Sutro-serie heeft er nog niet zo heel lang geleden een nieuw model bijgekregen: de Sutro Lite. Met het semi-frameloze ontwerp binnen deze populaire range biedt Oakley een bril met een groot zichtveld en een nog betere ventilatie. Het hoge montuur sluit goed aan op de helm erboven. De neuspads en uiteinden van de pootjes van unobtainium leveren comfort en voorkomen dat de bril van je neus glijdt zodra je zweet.

  • Adviesprijs: 166 euro
  • Ga naar de website

Monopoly Koers

Is het weer even minder om buiten te trainen, maar is vermaak toch gewenst? Denk dan eens aan Monopoly Koers.  Deze officiële Monopoly-versie blijft trouw aan het originele spelconcept en is in een uniek wielerjasje gestoken. In plaats van winkelstraten gaat het in deze editie van het gezelschapsspel om beroemde hellingen, kasseistroken en bekende aankomstplaatsen uit de klassiekers van wielersport.

  • Adviesprijs: 50 euro
  • Ga naar de website

La Passione NDR

Zit de ontvanger van het cadeau regelmatig op de smarttrainer op zolder? Wie weet kun je hem of haar dan verblijden met een nieuwe outfit die speciaal gemaakt is voor de trainingen in huis. La Passione heeft recentelijk de NDR-collectie gelanceerd. Deze bestaat uit vijf producten. Ze zijn licht en comfortabel en hebben tegelijkertijd een hoog ademend vermogen, aangezien de temperatuur in de ‘cave’ vaak hoog oploopt.

  • Adviesprijs: afhankelijk van product uit de collectie
  • Ga naar de website

Mythische Cols

Met een goed wielerboek als Mythische Cols kom je de lange winteravonden absoluut goed door. Dit prachtige salontafelboek bundelt de legendarische beklimmingen die in de rubriek ‘De Bergen’ van het fietsmagazine Grinta! verschenen. Ze zijn uitgebreid met schitterend beeldmateriaal en nieuwe verhalen. Je ziet onder meer de Tourmalet, Stelvio en Galibier zoals je ze nog nooit eerder zag. De zwaarste beklimmingen zijn de mooiste ervaringen en dit boek laat je elk stukje mee beleven, of je er nu zelf op uittrekt of gewoon in gedachten mee en danseuse fietst.

  • Adviesprijs: 39,99 euro
  • Ga naar de website

Impero Ultimate-pomp

Houd de ontvanger van het cadeau van stijl? Dan is de Impero Ultimate-pomp van Silca en Rapha misschien een interessante. Deze old fashioned handpomp is er in diverse maten, passend bij verschillende frames. Er zit een messing pompknop met dubbele klep op. Daarmee is er goede aansluiting op het ventiel. Dankzij de siliconen bumpers blijft het frame onbeschadigd. Verder hebben Silca en Rapha aluminium gebruikt om het gewicht laag te houden (maat S: 256 gram). De pomp is ook betrekkelijk effectief: 112 keer pompen is volgens de merken voldoende om 7 bar in een doorsnee band te krijgen (onbekend bij welke bandenmaat).

  • Adviesprijs: 195 euro
  • Ga naar de website