Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weektip: stoom je met Fondo klaar voor je doelen

Op zoek naar (laagdrempelige) hulp bij het trainen? Dan is Fondo wellicht een handige tool. In deze weektip meer over de trainingsapp van de KNWU, de Nederlandse wielerbond.

Er zijn onnoemelijk veel fietsers die elk jaar wielerdoelen stellen. Denk aan het rijden van langere tochten, deelname aan een granfondo of het beklimmen van een machtige Alp in Frankrijk. Een groot deel van deze prestatiegerichte groep fietsers is niet aangesloten bij een wielervereniging, maar zoekt duidelijk wel verbetering. Hij of zich is veelal op zichzelf aangewezen.

De KNWU en haar team van sportspecialisten hebben voor deze groep sporters de app Fondo ontwikkeld. Daarmee wordt persoonlijke trainingsbegeleiding geboden aan de niet-verenigingsgebonden wielersporter. Je krijgt trainingsprogramma’s voorgeschoteld die passen bij je agenda. De schema’s zijn gebaseerd op je hartslagzones. Met een Fondo Pro-abonnement (4,99 euro per maand) stuur je trainingen rechtstreeks door naar je Garmin. Ook krijg je toegang tot de nieuwe Zwift-integratie voor indoorsessies.

Materiaal- en onderhoudstips

Sinds kort voorziet de app ook in materiaal- en onderhoudstips. Voor uitgebreide tech-expertise trekt Fondo op met Shimano Service Center, het netwerk van speciaalzaken die bovengemiddeld veel kennis hebben van goed fietsonderhoud. Op materiaalgebied krijg je bijvoorbeeld informatie aangeboden over het kiezen van het juiste (berg)verzet, het schoonmaken van je ketting en aandachtspunten bij onderhoud in wintertijd.

Vijftigduizend gebruikers

De app werd in juli 2019 als bètaversie gelanceerd en is op basis van feedback steeds doorontwikkeld. In het voorjaar van 2020 volgde de lancering van een volwaardige versie inclusief abonnementsvorm. Inmiddels zijn er meer dan zeventienduizend Belgische en Nederlandse fietsen die Fondo gebruiken. Voor 2021 mikt de KNWU met Fondo op het bereiken van vijftigduizend fietsers.

  • Ga voor meer informatie naar de website van Fondo