Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

We Ride Flanders verhuist noodgedwongen naar september

Degenen die zich voor We Ride Flanders hadden aangemeld, moeten nog even geduld hebben. Als gevolg van de coronapandemie is de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen uitgesteld. De nieuwe datum is zaterdag 18 september, de dag voordat het wereldkampioenschap in Vlaanderen aanvangt.

De profs rijden dit jaar op zondag 4 april hun Ronde van Vlaanderen. Volgens goede traditie gaan daags daarvoor duizenden wielertoeristen uit binnen- en buitenland over hetzelfde parcours. Zij ervaren zo het ultieme flandriengevoel. Corona bederft dat feestje nu. Of beter gezegd: de kurk blijft nog even op de fles. Want er is al een alternatieve datum gevonden.

Veiligheid

“De realiteit en gesprekken met de verschillende overheden leren ons dat we begin april geen groot recreatief evenement kunnen organiseren”, zegt Carl Vansteenkiste van Peloton. “Na de zomervakantie is er wel perspectief. We schuiven We Ride Flanders daarom door naar zaterdag 18 september. We willen als organisatie ervoor zorgen dat onze deelnemers op een ‘veilige’ manier kunnen deelnemen en dat ze zich goed kunnen voorbereiden.”

Groot wielerfeest

“We Ride Flanders 2021 wordt hoe dan ook een tocht met dezelfde iconische hellingen en bekende kasseistroken van in het voorjaar en we zullen deze ‘speciale editie’ samen met onze partners organiseren met dezelfde passie zoals altijd”, benadrukt Vansteenkiste. “Graag – als ook dat veilig kan – met supporters langs de kant van de weg om er opnieuw één groot wielerfeest van te maken. En hopelijk met een zonnig tintje, want half september hangt de zomer nog in de lucht. Dé kans om de Ronde eens in korte mouwen te rijden!”

Vier afstanden

Deelnemers aan We Ride Flanders hebben de keuze uit vier tochten. De 74, 142 en 177 kilometer hebben Oudenaarde als start- en aankomstplaats. Ook de 235 kilometer finisht in Oudenaarde, alleen vertrekken de deelnemers op deze afstand in Antwerpen. Mythische hellingen als de Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg liggen op het traject van alle vier de afstanden.

Inschrijvingen

Alle ingeschreven deelnemers van 2020 – toen We Ride Flanders wegens corona niet kon doorgaan – worden persoonlijk verwittigd. Zij hebben automatisch recht op een startbewijs voor 18 september of voor de reguliere editie die voor het voorjaar van 2022 gepland staat. Ga voor meer informatie naar www.werideflanders.com.

Gerelateerde artikels