Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Voormalig sterrenchef in de keuken bij Wanty-Groupe Gobert

Wanty-Groupe Gobert mag in deze Ronde van Frankrijk dan wel het kleinste budget van alle ploegen hebben, op culinair gebied staat het team wellicht met stip op de eerste plaats. De ploeg van Hilaire Van der Schueren heeft de 68-jarige chef-kok Alain Collewet weten te strikken voor deze Tour de France.

De voormalig sterrenchef Collewet is alweer zo’n twee jaar met pensioen. Hij dacht te kunnen genieten van een zorgeloos leven, nadat hij lange tijd een hectisch leven had geleid in de keuken van Comme Chez Soi en zijn eigen sterrenetablissement In den Groenen Hond (Zottegem). Sinds 1981 ontving Collewet ruim dertig jaar lang een veeleisend culinair publiek. “Twee jaar geleden ging ik met pensioen. Na 52 jaar hard werken was ik helemaal op. Ik gaf de zaak door aan mijn dochter en mijn schoonzoon en kon eindelijk beginnen te profiteren van het leven”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Deze julimaand is het toch weer even aanpoten voor Collewet. Dag in dag uit is hij in touw om de renners van Wanty-Groupe Gobert van de smakelijkste gerechten te voorzien. Opdat de renners steeds weer vol energie aan de start staan. “Ik kreeg een telefoontje van Joost De Maeseneer, ploegdokter bij Wanty-Groupe Gobert en jaren een goede klant van mij. Une surprise. Of ik geen goesting had om als teamkok mee te gaan naar de Tour de France. Ik heb geen seconde getwijfeld.”

De wielerwereld is voor Collewet nieuw terrein. Sterker nog: hij blijkt helemaal niets met wielrennen te hebben. “O la la la: als je mij twee maanden geleden gezegd zou hebben dat ik in de Tour de France voor coureurs zou koken, ik zou u zot verklaard hebben. Ik kijk nooit naar de koers, de laatste renners die ik op tv zag, zijn Merckx en Poulidor.”

Gerelateerde artikels