Deel dit artikel:

Voedingstips van revelatie Cian Uijtdebroeks

Cian Uijtdebroeks beukte op z'n twintigste al de deur naar de internationale top in het rondewerk open. In de jongste editie van Poggio magazine verklaart hij dat zijn uitgekiende eetpatroon een van de voornaamste succesfactoren is. “Het belang van de juiste voeding kan nauwelijks overschat worden."

Als geen ander is Cian Uijtdebroeks maniakaal met zijn voeding bezig. “Ik ben inderdaad een van die gasten die in het hotel rondloopt met een weegschaaltje in de hand om al mijn voeding af te wegen”, verontschuldigt hij zich bijna. “Het belang van de juiste voeding kan nauwelijks overschat worden. Ik vind het belangrijker dan mijn materiaal. Het is continu zoeken naar de ideale balans tussen eiwitten en koolhydraten.”

Cian heeft het grote voordeel dat hij alles lust, waardoor er veel variatie mogelijk is. Een klassiek ontbijt bestaat voor hem uit cornflakes met banaan en amandelmelk. Maar hij verorbert ook regelmatig een bord havermoutpap, een pannenkoek met ahornsiroop of bruin brood met confituur, honing of kippenwit.

Op het vlak van sportvoeding vertrouwt hij blindelings op de producten van MoN Sports (lees hier onze test van de MoN-sportdranken). “Ik hou van de wetenschappelijk aanpak en de harmonie met de natuur. De producten van MoN Sports bevatten geen lactose, gluten of soja. Bovendien zijn er geen kunstmatige smaak- of zoetstoffen aan toegevoegd. Ze hebben misschien niet altijd de lekkerste smaak, maar dat is bijzaak. Gels, repen, herstel- en andere dranken: ik gebruik ze allemaal, maar de Porridge Bar is toch een van mijn favorieten. Het is het ideale tussendoortje.”

Ten opzichte van legale supplementen zoals ketonen of pijnstillers neemt Cian een afwachtende houding aan. “Ik heb er geen ervaring mee en ik ga dat ook zo houden. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik op training één keer geëxperimenteerd met natriumbicarbonaat (dat zou helpen om de opeenhoping van verzuring in de spieren uit te stellen, red.), maar ik merkte niet meteen een impact. Voor mij blijft het veel belangrijker om mijn eigen koolhydratenprotocol op punt te krijgen.”

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel of HIER online te bestellen. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules of bestel HIER een proefpakket met de code GRINTA20.