Deel dit artikel:

Vittoria vliegt over de trails met de Air-Liner Light

Vittoria heeft een nieuwe lichte mountainbike-insect voor tubeless crosscountry- en trailbanden. Die moet niet enkel 'run flat'-bescherming brengen maar ook een beter gevoel bieden op het vlak van comfort en demping.

De Air-Liner Light van Vittoria is de nieuwe insert voor tubeless mountainbikebanden die de prestaties en mogelijkheden van het bandensysteem voor crosscountry, downcountry en trailriding, verbetert.

Uitgaande van het succes van de Air-Liner mountainbike bandinserts, ontwikkelde Vittoria een nieuwe generatie inserts waarvan het doel veel verder gaat dan louter en alleen beschermen tegen lekrijden. Door nauwe samenwerking in het veld met rijders en mecaniciens van de teams BMC MTB Racing, Santa Cruz FSA en KTM-Vittoria is de Air-Liner Light ontwikkeld om extreem licht te zijn en snelheid, bescherming en run-flat prestaties te bieden.

Superlicht en supersnel


Air-Liner Light is momenteel de lichtste insert voor tubeless mountainbike-banden op de markt. Met zijn gewicht van 55 gram is Air-Liner Light onmerkbaar en blijft de fiets wendbaar en snel. De vorm van de insert is ontworpen voor een pasvorm voor velgen met een interne breedte van 25 tot 30 millimeter breed. Door de pasvorm zit het inzetstuk altijd goed vast op de velg – dat betekent geen extra roterende massa in de band.

Verbeterde veringseigenschappen


De band is het enige contactpunt tussen fiets, bike en grond. De band is dan ook het eerste element dat de schokken absorbeert. De insert zorgt voor een progressieve compressie van de band bij belasting. Hierdoor verbetert de Air-Liner Light het rijgevoel, terwijl de stabiliteit en de grip toenemen. De progressie van de compressie is zo effectief dat de rijder niet eens merkt dat het inzetstuk werkt. In feite zorgt het schuim van de Air-Liner Light voor een soort ‘onbeperkte beweging’ van de bandcompressie, wat leidt tot meer comfort, grip en snelheid, zo belooft Vittoria.

Runflat-prestaties


Bij een lekke band en het daaruit voortvloeiende luchtverlies zet de Air-Liner Light uit, waardoor de band uitstekend wordt ondersteund. Het schuim bestaat uit open cellen die hun eigen luchtdruk kunnen behouden en de lucht in de schuimcellen vrijlaten zodra de band lucht begint te verliezen. Daardoor zet de Air-Liner Light uit en biedt hij meer steun aan het wiel-bandensysteem, waardoor je zelfs met een ‘leegloper’ blijft verder rijden. De insert is compatibel met het gebruik van afdichtmiddel.

Bescherming en zijdelingse stabiliteit

Air-Liner Light maximaliseert de lekbescherming van de band. De progressieve compressie van het schuim zorgt voor extreme schokabsorptie en voorkomt lekke banden als gevolg van ‘snake bites’. Bovendien verhoogt het ontwerp van de insert de zijdelingse stabiliteit in de bochten.

Specificaties

De Air-Liner Light is compatibel met mountainbikebandmaten van 29″x2,1″ tot 29″x2,4″, met velgprofielen van 25 tot 30 millimeter breed, en met elk type vloeibaar afdichtmiddel. Air-Liner Light mag alleen worden gebruikt in combinatie met tubeless banden en Multiway tubeless ventielen. De verpakking van Air-Liner Light bevat één insert en één Vittoria Green Multiway Tubeless ventiel met een lengte van 40 millimeter. De prijs bedraagt 59,95 euro. Het product wordt beschikbaar vanaf komende zomer.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE