Deel dit artikel:

Vier eindejaarsuitdagingen die absoluut de moeite waard zijn

Ben je het tafelen in de week van Kerstmis en de jaarwisseling beu en wil je liever wat beweging? Dan zijn er gelukkig genoeg aansprekende events waaraan je kunt meedoen. We geven je vier tips om het oude jaar op een sportieve manier uit te luiden.

Grinta! X-Mass Ride

Tweede kerstdag (26 december) staat bij Grinta! al heel wat jaren in het teken van de Grinta! X-Mass Ride. Dit jaar is dat niet anders. Voor de zevende maal stappen we op voor een heerlijke fietsrit tussen de rijkelijke feestmaaltijden door. Rond de klok van 8.15 uur komen we samen bij het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en tegen 9.00 uur vertrekt ons kerstpeloton voor een groepstocht van 100 kilometer. De gemiddelde snelheid ligt op circa 26 kilometer per uur. Interesse? Schrijf je dan nu online in. Voor een bedrag van 32 euro ben je verzekerd van een leuke rit onder motorbegeleiding, technische assistentie, catering voor (koffiekoeken) en na (sandwiches) de rit, kwalitatieve sportvoeding (3Action), een goodiebag (waarde: 15 euro), deelname aan de tombola en een fotoservice.

Kerstgravel Mol

Zin om te gravelen tijdens de feestdagen? Overweeg dan eens om met je gravelbike naar Mol te trekken. Daar is speciaal voor de kerstvakantie een tijdelijke, gratis gravelroute uitgestippeld (lengte: 49 kilometer). De route wordt keurig bewegwijzerd met pijlen in de periode van 23 december tot en met 2 januari. Meer dan 60 procent van de route is onverhard. Onderweg trek je door bossen, over uitgestrekte weides en langs waterpartijen. Op twee punten op de route kun je aansluiten op de gravelroute door Geel voor wat extra kilometers. De totale lus telt liefst 98 kilometer. Daarmee biedt dit eindejaarsspektakel genoeg gravelvertier. De route start aan sporthal Den Uyt (Rode-Kruislaan 20 in Mol).

Lumberjack Winter

Voor nog meer gravelplezier bevelen we ook Lumberjack Winter van harte aan. Dit is het jaarlijkse gravelfeestje van Café Coureur dat ditmaal op donderdag 28 en vrijdag 29 december plaatsvindt. Als deelnemer kun je kiezen uit 70, 100 of 120 kilometer grindhappen vanuit Zutendaal, dwars doorheen het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen. Legendarisch is vooral de après-bike én bevoorrading met zwarte pens en appelmoes. De naam van het event doet het wellicht al vermoeden: de organisatie stelt het bijzonder op prijs als zo veel mogelijk deelnemers in Lumberjack-outfit gekleed zijn. Heb je er geen? Je kunt een warme, longsleeve Lumberjack bestellen tijdens je inschrijving. Dan ligt de kledij voor je klaar aan het vertrek. Zonder houthakkersachtige outfit ben je echter ook welkom. Tickets zijn er vanaf 35 euro.

Rapha Festive 500

Rapha houdt vast aan haar tradities en organiseert ook dit jaar de Rapha Festive 500. Het doel is eenvoudig: klok in acht dagen tijd, tussen 24 en 31 december, ten minste 500 fietskilometers via Strava. Slaag je hierin, dan krijg je in ieder geval een kortingscode (20 procent) bij Rapha en maak je kans op onder meer een gloednieuwe Cannondale-racefiets en voucher van Rapha (£ 1.000, omgerekend circa 1.150 euro). De Festive 500 is dertien jaar geleden in het zuiden van Engeland opgestart en sindsdien uitgegroeid tot een mondiale challenge. Deelnemers hebben tezamen al meer dan 290 miljoen kilometer gereden. Deze Festive 500 is de veertiende editie. Je kunt je online inschrijven.