Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vier de fietscultuur met Rapha

Amsterdam is onlosmakelijk verbonden met fietsen. In het centrum van de Nederlandse hoofdstad wandel je geen tien meter zonder een fiets of fietser te passeren. Rapha viert er de fietscultuur van 2 tot en met 4 juni met Rapha Rides. Wie het behoorlijk gevulde programma bekijkt, krijgt wellicht nu al trek om zich in te schrijven.

Amsterdam is één van de twintig geselecteerde steden waar Rapha evenementen en rides organiseert en zo de fietscultuur viert. De zogeheten Rapha Rides bestaan uit fietstochten en vele events en activiteiten, zoals workshops, presentaties en etentjes. Hetgeen wordt georganiseerd heeft steeds een link met Rapha Clubhouse. De vestiging van het kledingmerk, midden in Amsterdam, is het kloppend hart van de Rapha Rides.

Wat je zoal kunt verwachten in dat lange weekend? Heel wat… Op vrijdagmiddag (14.00 uur), laat Henrik Horre zich in Amsterdam zien. Zijn naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar hij is teamkok bij Sky. Als bereider van kampioensmaaltijden voor Bradley Wiggins en Chris Froome is hij de aangewezen persoon die je kan uitleggen wat je moet doen om met gezonde voeding het verschil te maken in de prestaties die jij probeert neer te zetten.

Er staan in het weekend ook vele tochten op het programma. Op vrijdagochtend gaat Rapha met fietsers naar een plek waar je de zonsopgang op fraaie wijze kunt volgen. En op zondag komen groepen fietsers vanuit verschillende steden naar Amsterdam gefietst. Maar de ride die ons het meest doet grijnzen, is die van zaterdag: Six to Six. In teams van vier personen kun je je duurvermogen testen. Het is de uitdaging om in twaalf uur tijd zo veel mogelijk kilometer op de teller te zetten. Vertrek: 6.00 uur, einde: 18.00 uur.

Door het weekend heen laten ook nog verschillende bekende personen hun gezicht zien in de Nederlandse hoofdstad. Zij geven clinics en delen hun ervaringen met bezoekers. Zo zijn Rick Flens, Erik Dekker en Sophie de Boer van de partij. Het volledige programma vind je op de website van Rapha.

Gerelateerde artikels