Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vier dagen sportief genieten in fietsparadijs Limburg

Limburg is een prachtige fietsregio. Hoe ze op haar mooist is, blijkt tijdens de Limburg Fietsvierdaagse (5 tot en met 8 september). Elke dag zijn er routes vanuit Lanaken met wisselende afstanden. Limburg Fietsvierdaagse is onderdeel van de Coppa Grinta!.

Donderdag 5 september

Op donderdag gaan de routes door het enige Nationale Park in België: Nationaal Park Hoge Kempen. Bossen, heide, eindeloze stukken groen zorgen voor een heerlijk frisse start van de vierdaagse. Bij buurthuis As is er een bevoorrading voorzien voor de deelnemers aan de routes van 50 en 75 kilometer. Voor de mensen die de 25 kilometer rijden is er een stop lang het parcours.

Vrijdag 6 september

RivierPark Maasvallei komt op vrijdag aan bod. De veerpont in Dilsen-Stokkem brengt je naar Nederlands Limburg. De routes gaan door kleine, idyllische dorpjes en onderweg kun je genieten van mooie vergezichten over de Maas en het wild dat er valt te spotten. De vrijdagroutes bieden vooral veel variëteit. De mensen op de routes van 50 en 75 kilometer kunnen energie tappen in Multifunctioneel Centrum Berg Aan de Maas. De bevoorrading voor fietsers die 25 kilometer rijden is langs het parcours gesitueerd.

Zaterdag 7 september

Het weekend start op zaterdag met ‘Vive la Wallonie’. Via Maastricht gaan de routes naar Hermalle. Na de bevoorrading wacht er een pittig maar o zo prachtig parcours. Je maakt kennis met kleine dorpjes, de weg gaat voortdurend op en af. Er zijn op deze dag niet alleen routes van 25, 50 en 75 kilometer; er is er ook eentje van 110 kilometer. Er zijn bevoorradingen in Hermalle (50, 75 en 110 kilometer) en Aubel (110 kilometer). Voor de mensen die de 25 kilometer rijden is er een stop lang het parcours.

Zondag 8 september

De slotdag wordt omgedoopt tot Lanakendag. Om mooi te kunnen fietsen, hoef je het immers niet ver te zoeken. De focus ligt op de prachtige bezienswaardigheden die Lanaken en haar nabije omgeving rijk is. Bij De Helle Kesselt is er een bevoorrading voor de mensen die de afstanden van 50 en 75 kilometer afleggen. Voor de fietsers die de 25 kilometer rijden is er een stop lang het parcours.

Op zondag komen ook mountainbikeliefhebbers aan hun trekken tijdens de Limburg Fietsvierdaagse. Het parcours bestaat uit een centrale lus van 35 kilometer die je kunt uitbreiden tot een route van 55 km. De route brengt je door Domein Pietersheim, ooit eigendom van Prins de Merode. Je passeert er langs het statige kasteel en de burchtruïne en trekt verder door het Nationaal Park Hoge Kempen, waar je kunt genieten van de mooie natuur en mag zwoegen op enkele pittige hellingen. Ga je de uitdaging aan, dan kom je finaal uit op 55 kilometer. Circa 90 procent van het parcours is off-road en het aantal hoogtemeters bedraagt 360 meter.

Op zondag is er ook de LRL familiefietstocht. Dit is een sportief en gezellig uitje voor het hele gezin. Een route van 20 kilometer brengt je langs de Open Monumenten en kindvriendelijke ‘hindernissen’. Kinderen kunnen ook hun fietsen versieren. Op zondagochtend is er ook ‘Kijk, ik fiets!’. Dit is een project waarbij 4 tot 7-jarigen, die al vlot kunnen fietsen met steunwieltjes, op een halve dag leren fietsen op twee wielen.

Coppa Grinta!

Limburg Fietsvierdaagse is voor het eerst onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.

In de video hieronder vertelt Mathew Hayman die al jaren in Lanaken woont, waarom het in Limburg zo voortreffelijk fietsen is.

Gerelateerde artikels