Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: dollemansrit met Iciar Van den Bergh op Trek Checkpoint

Op zoek naar het summum van gravelavontuur? Laat je eens inspireren door deze video met Belgisch trials kampioen Iciar Van den Bergh.

In deze video, getiteld ‘Insane Eddy’, wordt het verhaal vertaal van een weekendgroepje dat gaat fietsen. Eén van de rijders, Iciar Van den Bergh, is te laat voor vertrek. Zijn reeds vertrokken makkers dagen hem uit voor een inhaalwedstrijd. Daarbij haalt hij de nodige stunts uit op zijn Trek Checkpoint SL 6. De inhaalrit voert langs bekende Belgische hotspots, door prachtige natuurlocaties, dwars door tuinen en fabrieken en over de grootste terril van België.

“Trek Benelux en Iciar werkten al eerder samen, voor ons een goede reden om Iciar dit keer het maximale uit de Trek Checkpoint te laten halen” zegt Martin Sneeuw van Trek Benelux. “De standaard Checkpoint SL 6 werd geupgraded met een Bontrager Pro3V wielset, een custom gravel stuur en dito zadelpen.”

“De zipline is het gekste dat ik ooit op een fiets heb gedaan”, zegt Iciar Van den Bergh. “We wisten niet zeker of het zou werken, maar na vele pogingen slaagde ik er uiteindelijk in om succesvol beneden te komen. Vervolgens moest ik het nog dertig keer doen om alle verschillende hoeken te filmen. Om de fiets niet direct de grond te laten raken tijdens de take-off moest ik me ontzettend hard optrekken. Ik heb nog nooit zulke zere buikspieren gehad!”

‘Insane Eddy’ is een samenwerking van Iciar van den Bergh en Fine Line Media en werd mogelijk gemaakt door Trek, Vedett, Decca Sportswear en Bavet. Bekijk de video hier.

Gerelateerde artikels