Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: bestuurder overschrijdt alle grenzen om fietsendief te stoppen

Deze fietsendief zal het de volgende keer wel laten als hij opnieuw de drang voelt om een tweewieler te stelen… Hij werd midden in de overvolle straten van New York City (Manhattan) achtervolgd en van achteren aangereden door een bestelbusje.

New Yorker James Mansfield (47) was bezig om een prijzige fiets voor transport in zijn busje te laden. Precies op dat moment sloeg de opportunistische dief toe. Hij stal de fiets en ging er als een haas vandoor. Wat hij op dat moment nog kon vermoeden, was dat hij de fiets van de verkeerde persoon had gestolen…

Mansfield zette de achtervolging in en overschreed daarbij alle grenzen. Hij reed tegen het verkeer in op een eenrichtingsweg. En toen hij de dief bij een kruispunt in zijn vizier kreeg, reed hij de dief van achteren aan. Daarbij nam Mansfield tevens een 31-jarige voetganger mee. De dief, die op de grond lag, kreeg een paar rake klappen.

Roekeloos rijgedrag
Voor Mansfield liep het allemaal minder goed af. De toegetakelde dief wist te ontkomen, de high-end fiets (zo omschrijft de politie van New York de tweewieler) was compleet verwoest en de politie vatte hem in de kraag wegens roekeloos rijgedrag. De voetganger werd naar het ziekenhuis gebracht met een hoofdwond.

  • Bekijk de beelden hier