Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velofollies trekt 37.000 bezoekers

Met name op zaterdag weet veel volk Xpo Kortrijk te vinden.

De organisatie van Velofollies kijkt terug op een geslaagde beurs. Er kwamen verspreid over drie dagen net geen 37.000 mensen naar de Xpo in Kortrijk. Daarmee past het bezoekersaantal in de lijn van afgelopen afleveringen. Met name op zaterdag was het dringen geblazen voor de poorten. Ongetwijfeld had de aanwezigheid van kampioen Fabian Cancellara hiermee te maken.

Er waren ditmaal sowieso veel profrenners en ex-coureurs die besloten een bezoek te brengen aan Velofollies. We zagen onder andere Johan Museeuw en Sven Nys over de beursvloer slenteren. Daarnaast tekenden Greg Van Avermaet, Jürgen Roelandts en Sep Vanmarcke present. Organisatie en exposanten leken kosten noch moeite te hebben gespaard om van Velofollies 2017 een groot succes te maken.

Een mooi element was het uitgebreide fietsparcours, waarop fietsliefhebbers het materiaal van de diverse fabrikanten konden proberen. Er zat zelfs een bruggetje in de omloop. Zo’n 25 merken hadden hun waar klaargezet voor een test. Bij het maken van een keuze is een dergelijke test zeker van waarde. Ook praktisch waren de vele workshops en seminars omtrent training, voeding en positionering.

De organisatie zal zeker en vast nog kort nagenieten van de mooie editie die net achter ons ligt. Daarna is het tijd om alweer naar 2018 te kijken. De helft van de exposanten van 2017 heeft zich alweer ingetekend voor de editie van komend jaar. Velofollies wordt volgend jaar gehouden van 19 tot en met 21 januari. De Xpo in Kortrijk is dan opnieuw de ontmoetingsplaats.