Deel dit artikel:

100% Getest: Knog Blinder 900

We hebben al veel fietslichtjes getest, maar de meeste laten het al afweten doordat ze naar beneden schuiven op het stuur. Dat was alvast geen probleem bij deze Knog en de Blinder 900 blonk in nog meer zaken uit.

Een lichtopbrengst van 900 lumen is niet slecht, maar is kantje boord als je op compleet donkere wegen rijdt. Knog wist ons echter al eerder te verrassen met een goed gerichte lichtstraal en ook nu bleek de Blinder 900 daarin goed te scoren. De vier leds zijn niet alleen extreem helder, ze bieden ook verschillende soorten stralen. Twee blijven smal vooruit schijnen, de andere twee breder. Het resultaat was een duidelijk zicht op de weg, zelfs wanneer we zonder de hulp van het maanlicht door een donker bos reden. Naast de sterkste straal en twee lichtere zijn er ook drie types met variabele knipperstanden, waarbij er eentje echt ideaal is om overdag op te vallen in het verkeer. Heel handig: de ‘venstertjes’ aan de zijkant, zodat je ook zichtbaar bent voor verkeer dat uit zijstraten komt.

Ondanks het erg compacte formaat zit er toch een batterij van 5000 mAh in verborgen. Die biedt twee uur capaciteit op volle lichtsterkte en tot 120 uur in de lichtste knipperstand. Die twee uur bleek verrassend accuraat. Alleen bij temperaturen rond het vriespunt hield hij er wat sneller mee op. De middelste en zelfs lichtste continuë stand bleken vaak meer dan voldoende, dus raakten we vaak aan meerdere uren gebruik met één laadbeurt. Vijf uur opladen met USB-C-kabel en je kan weer voort met een volle accu.

De lamp voelt erg stevig gebouwd aan en heeft een slim bevestigingssysteem. De ene manier is om de siliconeband gewoon rond je stuur te bevestigen. Dat leidt vaak tot een lamp die stilaan verschuift, zodat de straal te veel naar de grond is gericht, maar bij de Knog was dat niet het geval. Je kan de lamp namelijk verschuiven op de houder, zodat hij mooi in evenwicht is en nog beter op zijn plek blijft. De andere manier is door de tweede houder te monteren op een GoPro-beugel. Met een snelsluiting klik je hem erin of eruit.

Prijs: 79,95 euro (139,95 euro euro in pakket met goed zichtbaar Mid Cobber-achterlicht)

Meer info op de website van Knog >>