Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Nicholas vernieuwt titanium Ventus

Van Nicholas betreedt de markt met de nieuwe Ventus. Deze is gericht op wielrenners die voor het eerst willen kennismaken met titanium. De nieuwe generatie beschikt nu over schijfremmen en diverse andere technologische updates.

De Ventus is een fiets uit het entry level. Het model heeft een geïntegreerd balhoofd en een volledig carbon voorvork met geïntegreerde remkabelgeleiding. Deze zijn oorspronkelijk ontworpen voor het Skeiron-model, dat in een hoger prijssegment zit. Voor het eerst zijn deze nu terug te zien op de Ventus.

Met steekassen

De Ventus wordt geleverd met flat-mount schijfremmen met rotors van 160 millimeter. Deze bieden volgens Van Nicholas een veel beter remvermogen dan conventionele velgremmen, en dat onder alle weersomstandigheden. Van Nicholas levert de constructie met steekassen van 12 millimeter. Deze zorgen voor extra stijfheid en krachtoverbrenging. Het frame biedt ruimte voor banden tot 28 millimeter.

De Ventus is vanaf november verkrijgbaar in de maten XS tot XL (48, 51, 54, 57 en 60 centimeter). De titanium fiets heeft een prijs van 2.499 euro met Shimano 105, 2.799 euro met Shimano Ultegra en 4.099 euro met Shimano Dura Ace. Het frame, inclusief de carbon voorvork, is leverbaar voor 1.499 euro.

Gerelateerde artikels