Deel dit artikel:

Van Nicholas verbetert Ventus en Yukon

De Nederlandse fietsenbouwers van Van Nicholas komen met aangenaam nieuws: Zowel de Ventus als de Yukon Disc krijgen een vernieuwde versie. Die eerste schakelt dankzij de Di2-schakelgroep nu elektrisch. Daarnaast krijgt de Yukon Disc een speciaal frame ontworpen voor een Rohloff-systeem met 14 versnellingen.

Van Nicholas begon als een Nederlands familiebedrijf fietsen te maken, voordat het in 2012 onderdeel werd van het bekende Nederlandse fietsmerk Koga. Wat de Van Nicholas-fietsen zo uniek maken? De Nederlandse bouwers zweren bij het gebruik van titanium bij het produceren van de fietsen. Titanium staat voor schoonheid en elegantie. De natuurlijke coating van titaniumdioxide zorgt ervoor dat de fiets nooit zal bezwijken voor roest of corrosie. Zo is een langere levensduur gegarandeerd.

De Ventus, hun instapklare racefiets, krijgt een upgrade. De meest recente technologische vernieuwing bij de Ventus is elektronisch schakelen in de vorm van de Shimano Di2-schakelgroep. Shimano biedt de Di2-technologie nu aan in 105-, Ultegra- en Dura-Ace-configuraties, zodat er voor elk budget een optie beschikbaar is. Nauwkeurig en snel schakelen wordt gerealiseerd door één druk op de knop, en het feit dat er geen kabels zijn, zorgt voor een gestroomlijnd uiterlijk en een aerodynamisch profiel.

De Ventus Di2 is leverbaar vanaf november als complete fiets in de maten XS, S, M, L en XL (48, 51, 54, 57 en 60 cm). De prijzen: een totaalprijs van 3499 euro, afgemonteerd met een Shimano 105 Di2-schakelgroep, 4199 euro, afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 of 5899 euro voor een Ventus-fiets met een Shimano Dura-Ace Di2.

Ook de Yukon Disc, hun lichte toerfiets, werd verder ontwikkeld. Met Yukon Disc Rohloff, een speciaal frame ontworpen voor een Rohloff-systeem met 14 versnellingen, voldoet deze fiets aan de eisen om het dagelijkse woon-werkverkeer snel en eenvoudig door te komen. Met ruimte voor banden tot 35 mm kan de fiets eenvoudig worden geconfigureerd als een lichte gravelbike, als u liever offroad gaat op uw vrije dagen. Ook hier werd de bekabeling in de fiets verwerkt voor een gestroomlijnder en aerodynamischer profiel.

“Als je je fiets wilt gebruiken om elke werkdag weer van a naar b te gaan en je hem ook voor tochten in het weekend wilt gebruiken, is urenlang aan onderhoud besteden om de versnellingen in optimale conditie te houden wel het laatste wat je wilt,” aldus Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas. “Het mooie van het Rohloff-systeem is dat het vele duizenden kilometers lang blijft presteren zonder dat er onderhoud nodig is. De tijd die je daarmee uitspaart, betekent meer tijd om te fietsen en dat is wat je wilt!”

De Yukon Disc Rohloff is als volledige fiets in de maten XS, S, M, L en XL (48, 51, 54,
57 en 60 cm) leverbaar vanaf december aan een totaalprijs vanaf 5449 euro, voor het frame (inclusief voorvork) betaal je 2249 euro.