Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Aert dit veldritseizoen niet meer op Cervélo

Vanaf 1 januari switchen de renners van Jumbo-Visma van fietsenmerk: Bianchi maakt plaats voor Cervélo. Wout Van Aert zal de komende maanden in de veldritten echter (nog) niet met een Cervélo te zien zijn.

Cervélo wordt vanaf 1 januari fietsenleverancier van de WorldTour-formatie Jumbo-Visma. Dat die transitie al bezig is, merken we aan het feit dat renners van het team nu reeds worden gespot met de nieuwe Cervélo-teamfietsen. Dat geldt ook voor Wout Van Aert die enkele weken geleden tijdens een wegtraining werd gesignaleerd met een gele Cervélo. Toch geniet Van Aert, als we dan specifiek spreken over het lopende veldritseizoen, van een uitzonderingsmaatregel. De drievoudige wereldkampioen veldrijden zal dit veldritseizoen immers geen gebruik maken van een Cervélo crossfiets. Ook niet vanaf de GP Sven Nys in Baal op 1 januari, het moment waarop dat eigenlijk zou moeten.

Merkloze crosser voor WVA

Wout Van Aert zal vanaf 1 januari op een ongemerkte, neutrale crossfiets rijden en dit tot het einde van de veldritcampagne 2020-2021. “Veranderen van fiets middenin het seizoen is immers niet aangewezen”, reageren ze bij Cervélo. En dus lijkt het in de lijn der verwachtingen te liggen dat Van Aert de huidige veldritcampagne zal afwerken met zijn Bianchi Zolder Pro-crossfiets, weliswaar ontdaan van alle merknamen en van het biancoceleste kleurtje. Het verhaal doet wat denken aan de commotie die er in 2011 was toen Zdenek Stybar veldritten afwerkte met een van Eddy Merckx-stickers voorziene Ridley-crosser.

Cervélo heeft geen cyclocrossfiets in zijn collectie zitten. Vandaar dat Sunweb-prof Joris Nieuwenhuis al sedert vorig jaar aantreedt met de Aspero, de gravelfiets van Cervélo. Op welk Cervélo-model Van Aert vanaf de veldritcampagne 2021-2022 zal crossen, is nog onduidelijk. “Wat dat betreft onderzoeken we andere mogelijkheden”, meldt men bij Cervélo.