Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Uitdaging in het Heuvelland en Frans-Vlaanderen

Zondag 21 mei vindt de Belcantour plaats.

De Belcantour is zo’n tocht die jaar na jaar blijft verrassen, met telkens een nieuwe mix van dezelfde ingrediënten: een machtig, quasi onaangetast landschap met bekende, maar ook minder bekende, hellingen en een gezellige volkse sfeer die eigen is aan de Westhoek. De hellingen zijn overwegend langer dan die van de Vlaamse Ardennen en liggen zo compact op een hoopje dat elke wielertoerist zich hier enorm kan uitleven. Ook een ommetje naar Frankrijk geeft deze tocht net ietsjes meer.

Zondag 21 mei staat de Belcantour weer op het programma. Net als voorgaande edities zijn er weer verschillende afstanden voor wegfietsers en naar verluidt is er opnieuw een programma voor mountainbikers. Er is een bewaakte fietsenstalling, dus na de rit kun je een onbezorgd een pint drinken. De organisatie maakt spoedig meer bekend over de programmering. Hoe die er ook precies zal uitzien, de Belcantour is zeker en vast een bezoek en deelname waard.

Coppa Grinta!
De Belcantour is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike. 

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel. 

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten!