Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

UCI-erkenning voor fietsvriendelijke steden en regio’s

UCI kent Bike-City label toe aan Bergen, Drenthe en Limburg-Valkenburg.

Erkenning voor het Noorse Bergen, de Nederlandse provincie Drenthe en Limburg-Valkenburg. De internationale wielerunie UCI heeft het UCI Bike-City label toegekend aan deze drie steden en regio’s. Dat hebben zij te danken aan de brede en duurzame ontwikkelingen op het gebied van wielersport in de plaats, regio en provincie.  

Het UCI Bike-City label is een internationaal waarderingskeurmerk, dat dit jaar voor het eerst door de UCI wordt uitgegeven aan regio’s en gemeenten die langdurig en intensief bezig zijn met de wielersport. Drie steden/regio’s in de wereld hebben dit label volgens de UCI verdiend: Bergen (Noorwegen), Drenthe en Limburg-Valkenburg. Niet alleen de organisatie van grote internationale wielerrondes zijn een voorwaarde, er moet voortdurend aandacht zijn voor een veilige wieleromgeving, fietsroutes in de stad en de natuur en het meewerken aan innovatie en duurzaamheid binnen de wielersport.

Brian Cookson (UCI) maakte het nieuws zelf bekend. “Ik feliciteer Bergen, Drenthe en Limburg-Valkenburg met het fantastische werk dat ze verricht hebben, waardoor ze deze fel begeerde onderscheiding verdienen. De wielersport moet een verschil gaan maken in de wereld waarin we leven: op het gebied van gezondheid, mentaal welbevinden en de duurzaamheid van onze samenleving. En daar gaat het met dit UCI  Bike-City Label om. We richten de schijnwerpers op steden en regio’s die de wielersport in het hart van hun inwoners brengen.”

Gerelateerde artikels