Deel dit artikel:

Tweede Euro Cycling XP belooft nog meer beleving

Van 19 tot 21 oktober vindt in het MECC in Maastricht de tweede editie van de Euro Cycling XP plaats. Die XP staat voor 'Experience' en dit jaar wil organisator Stephan Räkers nog meer de nadruk leggen op de fietsbeleving. Het programma staat dan ook bol van de fietstochten, quizzen en workshops waarbij ook Grinta! zijn deel van het kopwerk doet. Elke dag zal Grinta! twee theoretische en twee praktische cursussen bochten- en daaltechniek verzorgen.

Bekende én minder bekende merken

De belevingsbeurs in het zuidelijke puntje van Nederland heeft bijzonder veel te bieden. Sportieve fietsers treffen op zo’n 10.000 vierkante meter het nieuwste materiaal: racefietsen, mountainbikes, crossfietsen, onderdelen en bijbehorende accessoires. Bekende merken als Colnago, Ridley en Specialized zijn erbij, maar ook kleinere, snel opkomende merken.

Vele clinics

Het is tijdens het beursweekend niet alleen een kwestie van kijken, het gaat vooral ook om doen en beleven. Onder begeleiding van experts kunnen sportieve fietsers het hele weekend eropuit om technieken bij te schaven. Er zijn namelijk diverse clinics voor wielrenners, gravelrijders, mountainbikers en crossers. Als gezegd is Grinta! van de partij om dagelijks praktische cursussen te verzorgen.

Bike Test Festival

Het Bike Test Festival is een ander voornaam onderdeel van Euro Cycling XP. Je hebt hier de kans om op een testparcours over de St. Pietersberg de nieuwste racefietsen, mountainbikes en gravelfietsen aan een test te onderwerpen. Zo kom je er precies achter wat je wel en niet fijn vindt en maak je een goede keuze met het oog op het volgende fietsseizoen.

Wielertheater ‘Kasseien’

Op vrijdagavond vindt het wielertheater ‘Kasseien’ plaats: een theater, roman en wielercafé ineen. Een voorstelling over Freek de schelm, de stratenmaker en uiteindelijk de wielrenner, met een liefde voor de kassei. Het is een mix van vertellingen, live muziek en toneel.

Car park race

Dacht je dat een parkeergarage alleen bedoeld is om er auto’s te parkeren? Dan zit je mis. Op de zaterdagavond van Euro Cycling XP is de parking van MECC het domein van fietsers. Aangemelde coureurs nemen het hier tegen elkaar op in een event en strijden er voor de winst, uiteraard met steun van het publiek.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE