Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Twee nieuwe Kimera’s bij KOGA

Nee, er zijn duidelijk geen seizoenen en modeljaren meer in de fietsenbranche. Werden fietsen vroeger in het najaar voorgesteld om in het volgende voorjaar in de winkels te staan, dan krijgen we tegenwoordig op alle mogelijke momenten persberichten over nieuwe fietsmodellen. Deze keer is het Nederlandse KOGA aan zet, zij komen met twee nieuwe Kimera’s.

Kimera Prime

De Kimera Prime heeft een carbon 3k hoofdframe met interne kabelgeleiding, een tapse balhoofdbuis, press-fit bracketlagers en een 27,2 mm zadelpen die door de lichtjes gebolde bovenbuis iets verder uit de zitbuis steekt en dus meer trillingen kan dempen. Ook de uitvalpatten van het frame zijn van carbon gemaakt en de Kimera Prime is een disc only model, dus enkel beschikbaar met schijfremmen. Voor 5.499 euro wordt de Kimera Prime afgemonteerd met een Sram Force eTap AXS groep met 48/35 crankstel en 10-33 12-speed cassette. Rond de Zipp 302 DB wielen liggen Vittoria Rubino Pro banden. De Kimera Prime is beschikbaar in de maten 50, 54, 56, 58, 60 en 63 cm en KOGA claimt een gewicht van 7,8 kilo.

Kimera Premium BEAT

De KOGA Kimera Premium BEAT is zowaar een betaalbare replica van de fiets van de profrenners van de BEAT Cycling Club. In een tijdperk waarin steeds minder fietsfabrikanten replica’s van hun teamfietsen aanbieden, roeit KOGA dus tegen die stroom in. Het Premium carbon frame wordt voor 2.999 euro aangekleed met een mechanische Shimano Ultegra groep met hydraulische schijfremmen en DT Swiss P1800 wielen. Het resultaat: een alleskunnertje, maar dan wel in de coole kleuren van de BEAT Cycling Club.

Alle details van de KOGA racefietsen vind je op de site van de fietsfabrikant uit Heerenveen.