Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trucker die fietsers opzettelijk een nat pak bezorgt krijgt hoon over zich heen

Ophef in Australië om een video op social media.

Ophef in Australië om een video die op social media is gedeeld. Daarop is te zien hoe een chauffeur van een vrachtwagen opzettelijk door een flinke plas water rijdt om een groep fietsers te frustreren. Eén van de groepsleden is met het beeldmateriaal naar de politie gestapt.

So, we hate pushbikes’, hoor je een mannenstem, vermoedelijk die van de chauffeur, roepen in de cabine van de truck. Hij voegt er nog haarfijn aan toe dat het niet is toegestaan om over fietsers heen te rijden. Daarna gaat hij over tot actie. ‘Kijk, daar zie ik water op de weg liggen. Dit is een goed moment om in te halen, geloof ik. Daar gaan we’.

Daarop verplaatst de man het camerabeeld naar de rechterspiegel van de vrachtwagen en filmt hij hoe de fietsers een nat pak krijgen. Het incident deed zich voor in Sydney, nabij het vliegveld. De video verscheen op een pagina van en over Australische truckers.

Eén van de fietsers dacht aanvankelijk dat het om een ongeluk ging. Maar toen hij de video op social media zag, kwam het stoom plotseling uit zijn oren. De man vertelt erover in een Australische krant. De politie is op de hoogte van het voorval, maar zegt weinig te kunnen doen. De uploader van de video heeft zijn accounts inmiddels verwijderd. Bovendien staat niet vast dat de uploader de vrachtwagenchauffeur is, zegt de politie.

Gerelateerde artikels