Deel dit artikel:

Trek vernieuwt de aerodynamische Ballista en lichtgewicht Velocis

In samenwerking met Trek-Segafredo heeft Trek twee helmen vernieuwd. De Ballista Mips is het model met een aerodynamisch ontwerp, de Velocis Mips is de meest luchtige van de twee. De profs gebruiken de helmen al langer; inmiddels zijn ze ook voor de gewone sterveling beschikbaar.

De Trek Ballista Mips is volgens de fabrikant de snelste helm uit de eigen collectie. Dat betekent dat het model aerodynamisch is gevormd. De helm biedt tijdens een tijdrit van een uur (45 kilometer per uur) 5,4 watt voordeel in vergelijking met de vorige Ballista. Hoe dat onderzoek precies is gedaan, is niet bekend. Trek heeft naast aerodynamica gekeken naar draagcomfort, maar zo luchtig als de Velocis is die niet. De Ballista weegt 275 gram en is er in drie kleuren: black, white en white/ nautical navy. De adviesverkoopprijs is 299,99 euro.

Trek Velocis Mips

De Velocis is de lichtste racehelm (260 gram) uit het assortiment van Trek. Het verbeterde ventilatiesysteem biedt 38 procent meer verkoeling dan bij de voorgaande generatie. De aerodynamische aanpassingen in de constructie maken deze Velocis sneller dan zijn voorgangers. Deze helm is prettig voor racefietsers die een lichte, luchtige helm willen. Er zijn vijf kleuropties: black, white, dark aquatic, viper red/ cobra blood en white/ nautical navy. De adviesverkoopprijs is eveneens 299,99 euro.

Draagcomfort

Beide nieuwe Trek-helmen zijn in diverse maten verkrijgbaar. Ze zijn op maat af te stellen dankzij het 360 graden verstelsysteem, de verstelbare helmriempjes aan beide zijden en de drie standen van het hoofdframe. De ventilatiegaten van zowel de Ballista als de Velocis zijn uitgerust met rubberen grepen voor het wegsteken van de zonnebril in de helm. De helmen scoren 5 sterren in de veiligheidstest van Virginia Tech.

Vervanging

Voor alle Trek-helmen geldt de Crash Replacement Guarantee. Als de helm in het eerste jaar na aanschaf beschadigt raakt bij een val, vervangt Trek deze gratis. Ook is er de mogelijkheid om de helm gratis te retourneren indien je niet tevreden bent over je aankoop (dat moet binnen dertig dagen na aanschaf).