Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek betaalt vrouwen evenveel als mannen

Goed nieuws voor vrouwelijke veldrijders. Bij de nieuwste Wereldbekerwedstrijd op de kalender, de Telenet UCI World Cup Waterloo, krijgen de vrouwen evenveel prijzengeld uitbetaald als de mannen.

Trek is een bedrijf dat gestaag bouwt aan een toekomst waarin vrouwen op een gelijke manier benaderd worden als mannen. Denk maar aan de uitgebreide collectie specifieke vrouwenfietsen, het ruime aanbod aan kleding en accessoires speciaal voor vrouwen en aan initiatieven als vrouwvriendelijke workshops en opleidingen.

Trek neemt nu ook het voortouw bij het gelijkelijk belonen van mannen en vrouwen, door bij de eerste editie van de Cyclocross World Cup in Waterloo – de thuisbasis van Trek – hetzelfde prijzengeld te garanderen voor de vrouwenwedstrijd als bij die voor de mannen.

De visie die eraan ten grondslag ligt: “Atleten zijn atleten. Geslacht, ras, lengte en fysieke mogelijkheden bepalen niet wie je bent. Ambitie, doelen en dromen gaan verder dan je uiterlijk, en iedereen zou dezelfde kansen moeten hebben om zichzelf te ontplooien, en moet daar dan ook op dezelfde manier voor beloond worden. Trek is trots om de allereerste Wereldbeker te organiseren waarbij vrouwen evenveel prijzengeld verdienen als mannen.”

Onder andere Marianne Vos, Katie Compton en Helen Wyman lieten (natuurlijk) al weten het nieuwe initiatief toe te juichen, maar ook Wout van Aert zei desgevraagd het geweldig te vinden dat de vrouwenveldritsport weer een stapje dichterbij evenwaardigheid komt met de mannentak.

De Wereldbeker in Waterloo vindt plaats van 22-24 september 2017.

  • Alle info vind je hier