Deel dit artikel:

tPump XL: luchtcompressor om snel je band te pompen

Je fietsband snel pompen? Coolado lanceert met de tPump XL een snelle, draagbare luchtcompressor. Hij is net zo goed geschikt voor bijvoorbeeld autobanden.

Volgens Coolado is een fietsband met deze compressor in minder dan twaalf seconden te pompen. Gebruik je hem voor een autoband, dan heb je er zo’n tweeënhalve minuut voor nodig. Spil van de compacte, draagbare tPump XL is een krachtige motor (twee cilinder).

De tPump XL heeft een robuust en met rubber geïsoleerd chassis. De rubberen coating maakt hem sterker en beter bestand tegen weersveranderingen. Er zit een LCD-scherm op, zodat je alle data kunt aflezen. De lichtfunctie maakt het pompen in donkere ruimtes gemakkelijker. Met dank aan de drukmeter en automatische detectie kun je de gewenste druk vooraf instellen. De voortgang volg je real-time op het scherm. Je kunt ook de gewenste eenheid instellen (PSI, BAR of KPA). Zodra de band de gewenste druk heeft, stopt de compressor vanzelf.

De tPump XL wordt geleverd met vijf verschillende adapters, zodat je elke type band op druk kunt zetten. De compressor verbruikt energie, en daarom moet je de ingebouwde lithium batterij (8.000 mAh) zo nu en dan laden. Er zit uiteraard een oplader bij. Laad je hem via het reguliere stroomnet op, dan duurt dat ongeveer twee uur. Maar je kunt er ook voor kiezen om hem onderweg op te laden via de meegeleverde USB-kabel. Dat is handig als je hem meeneemt naar een toertocht.