Deel dit artikel:

Tom Dumoulin komt als merkambassadeur thuis bij Giant

Tour-volgers viel het tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk al op: als tv-analist verkende Tom Dumoulin op het nieuwste Giant-materiaal etappes. Vandaag is er meer duidelijkheid over hoe dat zit: de 32-jarige Nederlander is merkambassadeur van Giant geworden. Zijn doel is om in die rol meer mensen warm te maken voor wielrennen, gravel en MTB.

“Ik heb echt een heel bijzondere band met Giant”, zegt Dumoulin. “In de beste jaren van mijn carrière ondersteunde Giant de teams waar ik voor reed. Mijn beste resultaten behaalde ik altijd op Giant-fietsen, dus het spreekt voor zich dat ik het geweldig vind om nu ambassadeur van het merk te zijn.”

Inspiratie

Dumoulin stopte in 2022 met profwielrennen na een succesvolle carrière waarin hij als eerste Nederlandse renner ooit de Giro d’Italia wist te winnen (2017). Hij veroverde dat jaar ook de wereldtitel tijdrijden in het Noorse Bergen. Een jaar later, in 2018, stond hij op het podium van zowel de Giro d’Italia als de Tour de France. In de loop van zijn carrière won Dumoulin negen etappes in de grote rondes. Al deze overwinningen en het gros van zijn nationale titels behaalde hij op Giant-fietsen.

“We zijn blij dat we deze samenwerking met Tom Dumoulin bekend kunnen maken”, zegt Phoebe Liu, Chief Branding en Marketing Officer van de Giant Group. “Hij bereikte de top van de wielersport en hielp ons om innovatieve, high-performance producten te creëren waarmee we de concurrentie een stap voor bleven. Na zijn afscheid als prof heeft Tom zijn liefde voor de fietssport teruggevonden. We zijn ervan overtuigd dat hij een inspiratie zal zijn voor mensen over de hele wereld.”

Meerdere functies

Dumoulin zal zich op de Anthem op de MTB-trails laten zien, op de Revolt bij gravelevents acte de présence geven en op de TCR of Propel over de weg scheren. Als merkambassadeur woont hij bovendien diverse evenementen en activiteiten van Giant bij.

Dumoulin werkt ook als televisieanalist voor de NOS in Nederland en is betrokken bij een fietspark in Sittard, niet ver van zijn huis in Maastricht. Het Tom Dumoulin Bike Park bestaat uit een 3,2 kilometer lang wegparcours en is ook ingericht op mountainbikers en BMX’ers. Het park is ontworpen om beginnende fietsers en renners te ondersteunen. Zij kunnen hier in een veilige omgeving ervaring opdoen.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE