Deel dit artikel:

Titanium Pilot Celes is snel en mee met zijn tijd

De Nederlandse titaniumspecialist Pilot wil komaf maken met het beeld dat titanium fietsen 'ouderwets' zijn en bewijst dat met de Celes. Deze vernieuwde topper in het racegamma heeft volledig geïntegreerde kabels en een stijlvolle uitstraling dankzij de zandlopervormige balhoofdbuis en de dunne achtervorkbuizen.

Een absolute titanium topper naar het racesegment brengen, dat was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de nieuwe performance racer van Pilot. Daarom lopen alle kabels intern vanaf geïntegreerde carbon stuur. Via de balhoofdlagers gaan ze het frame in, om er pas op de juiste plaats weer uit te komen. Het nieuwe zandlopervormige balhoofd biedt hiervoor exact genoeg ruimte en zorgt tegelijkertijd voor een elegante uitstraling. Het Celes-frame verschaft ruimte om rem- en derailleurkabels onder de BSA-bottombracketlagers door te laten lopen, zodat je een hedendaagse, kabelloze look krijgt.

De rechte, geovaliseerde buizen van de liggende achtervork dragen bij aan het snelle karakter van de Celes. De ontwerpers zochten naar de ideale wanddikte om de optimale stijfheid te bereiken, zonder te veel gewicht toe te voegen. De cockpit en de ICR-vork zijn van Pilot zelf. Je kan banden tot 32 millimeter breed monteren, mocht je nog meer comfort willen dan het titanium frame je al automatisch biedt.

De Pilot Celes is exclusief ontworpen voor elektronische groepsets en wordt daarom standaard geleverd met Shimano Ultegra Di2 8200. Wil je nog meer, dan biedt Pilot de upgrade naar Campagnolo Super Record EPS of Shimano Dura-Ace Di2 aan. De Celes wordt standaard uitgerust met de nieuwe aerodynamische carbon R45-wielset van OHR Cycling. De prijs is navenant en start vanaf 7750 euro. Enkel het frame kost 2850 euro.

Het Nederlandse Pilot heeft de Celes voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld op de Eurobike-fietsbeurs die tussen 13 en 17 juli plaatsvond in Frankfurt. De Celes is sinds 13 juli leverbaar.