Deel dit artikel:

Terug van weggeweest: K-Edge-mounts voor grotere stuurdiameters

Het coronavirus zette alles op z’n kop, ook de toeleveringsketen in de fietsindustrie. K-Edge besloot in die tijd de productie van haar Max XL-mounts (35 millimeter) voor grotere stuurdiameters stop te zetten. Nu is de essential terug in het assortiment, in een verbeterde versie.

Tijdens de pandemie stopte K-Edge met de productie van de mounts van 35 millimeter. In plaats daarvan richtte K-Edge zich op de kernproducten in het assortiment. De vraag vanuit de markt kon amper bijgebeend worden, dus moesten er keuzes gemaakt worden, ook bij K-Edge. Dat de mounts van 35 millimeter uit de voorraad liepen, frustreerde veel fietsers op internationale schaal.

Nu de kans zich voordoet, herintroduceert K-Edge de Max XL-mount van 35 millimeter. Het strakke ontwerp van de mount werd gereviseerd en kreeg een ranke bovenste klem (afgeleid van de Race-mounts) en extra lange onderste arm. K-Edge geeft aan dat het ontwerp qua stevigheid een koploper is binnen haar aanbod van stuurhouders. Het opnieuw geïntroduceerde product is geschikt voor de grootste computers van Garmin, Wahoo en – nu ook – Hammerhead.

Stand alone en Combo

De Max XL is verkrijgbaar als stand alone mount en in de Combo-uitvoering. Laatstgenoemde heeft standaard een adapter voor de bevestiging van bijvoorbeeld verlichting of een actiecamera. De Max XL weegt 48 gram, de Max XL Combo 61 gram. K-Edge verkoop de mounts online en via speciaalzaken.