Deel dit artikel:

SWI lanceert fiets met Bettini

Het Zwitserse fietsmerk SWI lanceerde zonet zijn eerste fiets: Thrama. Het deed dat samen met brand ambassador Bettini. Collega-ambassadeur Luca Paolini was eerder al betrokken bij de ontwikkeling en testen.

Met twee Italiaanse wielerkampioenen in de rangen kondigde SWI de lancering van zijn eerste fiets aan. De Thrama moet een exclusieve, clean ontworpen fiets combineren met baanbrekende technologie en materialen.

De SWI-frames bestaan enkel uit unidirectionele carbonvezels, het ultradunnne materiaal dat o.a. gebruikt wordt in zeilboten voor de America’s Cup. Het overlappen in dunne lagen onder verschillende hoeken geeft het frame een – naar eigen zeggen – ongeziene reactieve structuur en stijfheid.

Een buitenlaag van 3K carbon in visgraatpatroon geeft de Thrama zijn unieke esthetiek. De UFS-technologie die toelaat om het frame uit een enkele mal te bouwen, maakt van de Thrama een echt monocoque frame. Afhankelijk van de kadergrootte weegt een frame zo 650 à 750 g.

De Thrama heeft enkel een setup voor schijfremmen en elektronisch schakelen en kiest alleen voor de topgroepsets Shimano Dura-Ace R9270, SRAM RED eTap AXS of Campagnolo Super Record EPS (allen 12-speed).

De fiets van SWI is enkel verkrijgbaar door het online boeken van een individuele testrit of fietsexperiences in groep omdat de Thrama de mogelijkheid heeft om aangepast te worden aan de individuele noden en vereisten.

Klanten van SWI kopen niet enkel een fiets maar treden volgens Bettini en co toe tot een exclusieve club met unieke fietsritten, events en fietservaringen. Om het vertrouwen te tonen dat het fietsmerk heeft in zijn fietsen, komen de frames en vorken met levenslange garantie.

Gerelateerde artikels