Deel dit artikel:

SuperSix EVO Leichtbau: lichtgewicht frameset van Cannondale

Cannondale heeft zijn Supersix Evo op een streng dieet gezet en kon hem afslanken tot 750 gram. Amper 200 exemplaren komen op de markt van deze gelimiteerde Leichtbau-uitvoering met knappe, chromen details.

750 gram weegt het kant en klare frame, wat volgens Cannondale 90 gram lichter is dan de ‘standaard’ Supersix Evo Hi-Mod. Dat komt door een “slim gebruik van high en ultra high modulus carbonvezels en een ongelooflijk verfijnde lay-up”. Het uiterlijk schiet er nochtans niet bij in, want het matzwart kreeg chromen details én een genummerde oplage. Er worden namelijk maar 200 exemplaren gemaakt van de Leichtbau. Ook de aluminium CNC-gefreesde details, zoals het plaatje op de onderbuis zijn knap.

Net zoals de jongste versie van de Supersix is deze doorontwikkeling eveneens aerodynamisch geoptimaliseerd. De druppelvormige buizen moeten de luchtweerstand drastisch verminderen, maar uiteraard speelt ook de interne bekabeling zijn rol in dat verhaal. De D-vormige KNOT-zadelpen en smalle, laag aangezette buizen van de staande achtervork zorgen voor comfort.

Gelimiteerde oplage

Wie zo’n Cannondale SuperSix Evo Leichtbau Ltd Frameset wil, moet niet alleen snel zijn om een van de 200 exemplaren te bemachtigen, maar moet ook de eigenaar zijn van een goed gevulde geldbuidel. Hij kost namelijk 4999 euro. Daarvoor krijg je het frame in maat 51, 54, 56 of 58, de bijbehorende Leichtbau-voorvork, het balhoofdstel, het Cannondale PressFit30-bracket en de HollowGram 27 SL KNØT Carbon zadelpen. Je kunt de lijst van dealers raadplegen op de Leichtbau-pagina op de website van Cannondale.