Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Strijd mee in de Urban Cross in Bilzen

Trek in een sportieve dag? Kom dan op zondag 20 augustus naar de Urban Cross in Bilzen. De organisatie biedt je daar een prachtige cross dwars door een stad. Vorig jaar was er een eerste testeditie in Borgloon.

Er zijn diverse starttickets te koop. In de categorie ‘Allez les crosseurs – pour l’honneur’ geniet je wel tijdsregistratie, maar krijg je geen podiumceremonie aangeboden. De rit staat gepland tussen 14.00 en 15.15 uur. In de categorie ‘Alles les crosseurs – pour la gloire’ is er ook tijdsregistratie en zit er tevens een podiumceremonie bij. Je vertrekt tussen 15.15 en 16.30 uur. In beide gevallen ontvang je een goodiebag. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro.

Er wordt bij de Urban Cross ook aan de kinderen gedacht. In de categorie ‘Allez les jeunes’ strijden kinderen van 8 tot 15 jaar (tussen 12.30 en 13.15 uur). Ze krijgen tijdsregistratie en een podiumceremonie aangeboden. In de categorie ‘Allez les kadeés’ (12.05 tot 12.30 uur) komen alle kinderen van 2 tot en met 7 jaar uit. Ze mogen allemaal het podium op. Beide kindergroepen krijgen een goodiebag cadeau. De startprijs is 5 euro.

Waarom je zou moeten deelnemen aan de Urban Cross? Het parcours is slechts één maal per jaar volledig autovrij. Met jouw deelname steun je bovendien een goed doel. Het gaat om VZW De Kleine Prins. Na afloop is er ook voldoende vertier. Je kunt bijvoorbeeld genieten van een Koerskoffie, Vedett of Kwaremont in het Crossdorp. Deelnemers krijgen na afloop foto’s toegestuurd.

  • Meer weten over de Urban Cross en de inschrijving? Ga naar de website

Gerelateerde artikels