Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Streep door Indian Pacific Wheel Race van dit jaar

Een moeilijk moment voor de organisatie van de Indian Pacific Wheel Race: zij heeft een streep getrokken door de editie van dit jaar. Directe aanleiding is de dood van Mike Hall tijdens de ultrarace van 2017.

De Brit Mike Hall, zelf oprichter van de Transcontinental Race, kwam vorig jaar om het leven nabij Canberra. Dat gebeurde toen hij deelnam aan de Indian Pacific Wheel Race, een ultrawedstrijd die Australië doorkruist (circa 5.500 kilometer). Hall werd van achteren aangereden terwijl hij in achtervolging was op koploper Kristof Allegaert uit Kortrijk.

In een verklaring laat de organisatie weten dat ze deze beslissing heeft genomen vanwege de ‘mogelijke uitkomsten’ van een onderzoek naar de dood van de toen 35-jarige Hall. De wedstrijd zou eigenlijk op 17 maart van dit jaar beginnen. Mensen die zich al hadden ingeschreven krijgen het geld teruggestort. Ultraracers die besluiten toch te vertrekken, doen dat geheel op eigen verantwoordelijkheid, zo laat de organisatie weten.

Transcontinental Race
De Transcontinental Race, het kindje van Hall, ging afgelopen zomer wel gewoon door, al ging dat niet zonder slag of stoot. Ook dit jaar komt er een vervolgeditie van de bekende ultrarace door Europa.