Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Streep door Eurobike in Zuid-Duitsland

Het coronavirus gooit nu ook flink roet in het eten bij de organisatie van Eurobike. De grote Europese fietsbeurs wordt geannuleerd. De meest recente ontwikkelingen en reisbeperkingen voor (inter)nationale standhouders en bezoekers zijn de hoofdredenen voor de afgelasting.

De Eurobike Special Edition 2020 stond gepland voor 24, 25 en 26 november. In mei werd al besloten om de populaire fietsbeurs in Zuid-Duitsland niet in september te houden, maar later in het jaar. “We hadden een uitgebreid hygiëne- en veiligheidsplan. En we zagen ook een positief aantal aanmeldingen voor de Eurobike Special Edition. Dat maakte ons tot voor kort zeer optimistisch”, aldus CEO Klaus Wellmann van de Messe Friedrichshafen.

“Vanwege recente ontwikkelingen hebben we ons standpunt moeten heroverwogen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de situatie op het vlak van reismogelijkheden tegen eind november verbeterd zal zijn. Daarbij is een tijdelijk verblijfsverbod een extra hindernis. Aan ons de plicht om nu verantwoordelijk te werk te gaan.”

Focus op 2021

De beursorganisatie laat weten dat de focus wordt verlegd naar 2021. Zij zegt alles te willen doen om de internationale fietsindustrie dan op een zo goed en veilig mogelijke manier samen te brengen. Meer informatie daarover wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Degenen die standplaatsen en tickets hadden afgenomen voor de editie van 2020 krijgen hun geld terug.