Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Strava: al meer dan één miljard activiteiten

Strava heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Het bedrijf achter de populaire app heeft bekendgemaakt dat afgelopen weekend de één miljardste activiteit door een gebruiker online is gezet. De eer ging naar een triatleet uit Berlijn.

Een zekere Patrick uit de Duitse hoofdstad zwom 1.850 meter. Daarvoor had hij 44 minuten en 25 seconden nodig. “Eindelijk weer in het water”, schreef de Duitser erbij. Hij is in voorbereiding op een triatlon waaraan hij komende zomer gaat deelnemen.

Strava is ongekend populair, onder andere bij fietsers. Vandaag de dag worden er dagelijks meer dan één miljoen activiteiten geüpload door sporters wereldwijd. Dat is een veelvoud van het aantal activiteiten in het begin. Op de dag van de applancering, op 18 augustus 2009, had de app vijftig uploads.

De allereerste activiteit die werd geregistreerd, was afkomstig van een Strava-medewerker, Davis Kitchel. Die zette een fietstocht van zo’n elf kilometer online. Na een maand had de app achtduizend uploads en na een jaar honderdduizend. Nog steeds is Strava groeiende: er komen elke veertig dagen gemiddeld één miljoen nieuwe Strava-leden bij.

Afgelopen jaar stak er qua populariteit één activiteit met kop en schouders bovenuit. Dat was de gouden rit van Greg Van Avermaet op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Er was geen andere activiteit die meer kudo’s oogstte dan die. Strava hoopt met de gedeelde activiteiten van topsporters de recreanten aan te sporen om meer te bewegen, zo laat CEO James Quarles weten.

Het bedrijf heeft in de loop der jaren een enorme databank met relevante cijfers opgebouwd. Die worden eveneens gebruikt om beleidsmakers te helpen bij de ontwikkeling van onder meer toekomstig(e) infrastructuur en mobiliteitsbeleid. Onder andere Londen, Glasgow, Sydney en Los Angeles maken er gebruik van.