Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Straf: Fransman (90) vestigt uurrecord

Een straffe prestatie van de 90-jarige René Gaillard. Hij heeft in zijn leeftijdscategorie een nieuw uurrecord gevestigd. De Fransman reed op de piste in Parijs 29,278 kilometer, goed voor iets meer dan 117 ronden.

“Ik heb m’n doel nagestreefd en ben daar heel blij mee. Ik heb m’n supporters niet teleurgesteld”, aldus de Fransman op de website van de nationale bond. Hij ondernam zijn recordpoging in het bijzijn van een paar handjesvol fans op de baan van Saint Quentin en Yvelines.

Gaillard koerste op hoog niveau in de jaren vijftig. Hij kwam uit voor het regioteam Franche-Comté (oosten van Frankrijk) en streed tegen klasbakken als Fausto Coppi, Ferdinand Kübler, Hugo Koblet en Louison Bobet. Na zijn loopbaan is hij altijd blijven fietsen.

De Fransman heeft nu een uurrecord gevestigd in de categorie 90 – 94 jaar. In de categorie 95 – 99 jaar is er nog geen recordhouder. Daarboven wel. Robert Marchand is uurrecordhouder in zowel de groep 100 – 104 als 105+. In januari van dit jaar reed hij ook in Parijs 22,547 kilometer in een uur tijd.