Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Straf: Britse rijdt 1.828 kilometer in 62 uur

Jasmijn Muller klokt nieuw record op Zwift.

Een knappe prestatie van de Londense ultrafietser Jasmijn Muller. Zij zat deze week ruim 62 uur in het zadel en reed in die tijd 1.828 kilometer. Niet in de buitenlucht, maar met Zwift op de indoortrainer in haar huis in het zuidwesten van de Britse stad.

Met haar prestatie verbrak ze een record van Chris Hopkinson. Die reed in december vorig jaar 1.626 kilometer bij elkaar in 72 uur. In minder tijd fietste de Britse dus tweehonderd kilometer verder. Met een korte tussenstop reed ze gemiddeld bijna 30 kilometer per uur. Op de eerste dag van haar poging pakte ze maar een uur slaap. Bijzonder straf! Er reden op het hoogtepunt zo’n tweeduizend fietsers mee via Zwift, onder wie Hopkinson.

Nieuwe plannen
Als je denkt dat dit het ultieme doel van de Britse was, dan heb je het bij het verkeerde eind. Ze staat bekend als sterke ultracyclist en wil later dit jaar zo snel mogelijk van Land’s End naar John O’Groats rijden. Dat is de populaire route tussen het noordoosten en zuidwesten van Groot-Brittannië. In een reactie op haar website laat ze weten dat deze Zwift-ride vooral een test voor dat event was. Bovendien zamelde ze er geld mee in voor onderzoek naar kanker. (foto: Twitter Jasmijn Muller)

Gerelateerde artikels