Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SRAM 2×12 zonder voorderailleur dankzij Classified

Het Belgische Classified maakt de voorderailleur nu ook voor SRAM 12-speed-systemen overbodig, met de introductie van een nieuwe cassette met 12 kransjes. Het schakelsysteem zit nog steeds in de achternaaf, waardoor je effectief 2x12 versnellingen krijgt.

Het voordeel van het Classified-systeem is niet alleen dat je geen voorderailleur meer nodig hebt, maar ook dat je altijd – ook wanneer er veel kracht op de pedalen wordt uitgeoefend – kan schakelen. Doordat het hele systeem in de Powershift-achternaaf zit verwerkt, zijn er wel speciale Classified-cassettes nodig. Die zijn uit één stuk staal gemaakt. Er was al een 11-speed-versie, maar nu is er dus ook eentje voor 12-speed. Classified vermeldt enkel compatibiliteit met SRAM en dus niet met Campagnolo, dat ook 12-speed-groepen heeft.

De nieuwe cassettes komen in vier smaken: 11-28, 11-30, 11-32 en 11-34. Alle Classified-wielen zijn zowel met 11- als met 12-speed-cassettes van Classified compatibel.

“Een vraag die we vaak kregen, was of we ook een 12-speed-cassette aan het ontwikkelen waren”, zegt Mathias Plouvier, de CEO van Classified Cycling. “Ik ben dan ook blij te mogen aankondigen dat onze 12-speed-cassettes beschikbaar zullen zijn vanaf augustus, zodat onze klanten hun SRAM 12-speed-groep kunnen combineren met een Classified Powershift-naaf.”

De 12-speed-cassettes kunnen vanaf 1 juli besteld worden en zullen vanaf augustus beschikbaar zijn.

Wil je weten hoe (goed) het Classified-systeem werkt? Lees dan onze review hier en de introductie van de nieuwe wielen hier.