Deel dit artikel:

Specialized moderniseert de Propero-helm en Torch-schoenen

Specialized heeft de lancering aangekondigd van hun nieuwste innovaties: de Propero 4 helm en de Torch 2.0 en 3.0 schoenen. Deze helm biedt de aerodynamische voordelen van de S-Works Evade 3 met de ventilatie van de S-Works Prevail 3. Met de nieuwe Torch 2.0 en 3.0 benaderen Specialized nu nog meer de prestaties en stijl van de S-Works Torch.

Het doel van de nieuwe Propero 4 is duidelijk: de snelheid van de Evade 3 combineren met het comfort en de ventilatie van de Prevail 3. Dit model moet toegankelijk zijn voor elk type renner, van de beginnende fietser tot de meer doorgewinterde renner. 

De veiligheid is nog altijd het belangrijskte aspect van een helm. De Propero 4 verdiende de volle 5-sterren in de onafhankelijke Virginia Tech-helmrating. 

De Propero 4 krijgt een nieuwe positie in de nieuwe road/gravel-helmenserie van Specialized. Daardoor ligt de prijs op 190 euro, terwijl je voor de Propero 3 ‘maar’ 110 euro moest neertellen. Prijsbewuste kopers krijgen echter extra, nieuwe opties binnen het gamma van Specialized.

Torch 2.0 en 3.0

Ook de schoenen krijgen een make-over bij Specialized. Vooral de Torch 3.0 ondergaat de grootste wijziging, waardoor die nu meer aansluit bij de S-Works Torch. De vernieuwde Torch 3.0 zegt vaarwel tegen velcro aan de voorvoet en verwelkomt een nieuw en naadloos bovenwerk.  

Qua stijl krijgt de Torch 3.0 een klassiekere uitstraling, die nu meer overeenkomt met die van de S-Works Torch. De schoenen worden ook uitgerust met de BOA Li2-draaiknop, waarmee je de schoenen nauwkeurig en comfortabel kan sluiten. 

De Torch 2.0 ondergaat een iets minder radicale wijziging. Toch zijn er enkele verschillen merkbaar. Ook hier is het uiterlijk de grootste verandering en hij ziet er nu stijlvoller uit.  

Comfort staat centraal bij deze schoen. Hij is voorzien van een soepel bovenwerk, waardoor de schoen een soepele pasvorm heeft. Ook deze schoen wordt uitgerust met de BOA Li2-draaiknop. De voorzijde is voorzien van een velcrosluiting, waardoor je de spanning kan aanpassen. Deze schoen is minder geschikt voor competitie, maar ideaal voor endurance.  

De Torch 3.0 weegt 288 gram en heeft een adviesprijs van 250 euro. De Torch 2.0 weegt met 268 gram iets minder en heeft een adviesprijs van 200 euro.