Deel dit artikel:

Specialized lanceert nieuwe S-Works Recon Lace gravelschoenen

De S-Works Recon gravel- en mountainbikeschoenen waren er al met BOA-sluitingen, maar nu lanceert Specialized ook een variant met veters. Tijdloze looks en wat extra comfort in combinatie met de Body Geometry-technologie, duurzaamheid en performantie: dat is wat de Amerikanen met dit setje schoenen beloven!

Wie al eens ging offroaden met de S-Works Recon-schoenen weet dat ze echt wel een referentie zijn op vlak van performantie en duurzaamheid. De zool is superstijf en de schoenen gaan lang mee, wat je er ook mee uitvreet. Specialized doet hier nu nog een extra comfortabel schepje bovenop door de Recons nu ook af te werken met veters in plaats van een dubbele BOA-sluiting.

Laterally Adjustable Closure Engineering

Het voordeel van veters? Bij het aanspannen wordt de druk verdeeld over de hele bovenschoen, waardoor er dus veel minder snel irritante drukpunten kunnen ontstaan. En gaat de schoen toch ergens wringen of spannen, dan is het gewoon zaak om de veters hier of daar wat minder strak aan te trekken. De marketeers in Morgan Hill maakten van het engelse woord voor veter zelfs een afkorting: L.A.C.E. staat bij Specialized voor Laterally Adjustable Closure Engineering. Creatief!

Body Geometry voor stabiliteit en ondersteuning

Door veters te gebruiken kon de bovenschoen van de Recon wat afgeslankt worden. De tong van de schoen is soepel en smal: zo krijg je altijd een goeie fit. In de bovenschoen is trouwens Dyneema-stof verwerkt, wat de duurzaamheid alleen maar ten goede komt. Verder werd al het moois van de ‘gewone’ Recon-schoenen overgenomen. Ook voor de variant met veters werd de Body Geometry-technologie toegepast, waardoor de schoen extra stabiliteit en ondersteuning voor je voet biedt. De zool van geweven carbon is ultrastijf (index 13.0) en is afgewerkt met stevige rubberen noppen.

In maat 42 wegen deze schoenen 280 gram. Ze zijn verkrijgbaar in zwart, ook green en Aloha. Al is de oplage van die laatste kleurstelling wel gelimiteerd. Prijskaartje: 330 euro.

Meer info over de S-Works Recon Lage-schoenen vind je op de website van Specialized.

Binnenkort lees je bij ons ook een uitgebreide review over deze schoenen.

Gerelateerde artikels