Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Speciale tube van Vittoria en A. Dugast voor L’Eroica

A. Dugast werd in mei dit jaar onderdeel van de Vittoria Group. De tijd is nu rijp voor de lancering van het eerste gezamenlijke product van de bandenmakers. Het gaat om een tubular band voor L’Eroica (Limited Edition).

Het nieuwe product is een handgemaakte, allround tubular band die gebruikmaakt van het diamant profiel van de Vittoria Corsa CX tubulars. Dit biedt veel grip op zowel droog als nat wegdek. Het katoenen karkas, een handelsmerk van A. Dugast, biedt verhoogde bescherming tegen insnijdingen aan de zijkanten. Tegelijkertijd zorgt de neopreen coating voor maximale bescherming onder slechte weersomstandigheden.

De speciale uitvoering van deze tubular band voor L’Eroica heeft een breedte van 25 millimeter. Volgens de makers is die breedte goed voor een prima balans: enerzijds is er voldoende comfort, anderzijds is de rolweerstand laag.

Handwerk

De banden zijn volledig met de hand gemaakt door specialisten van A. Dugast in hun werkplaats in Nederland. Er zijn uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt, zoals hoogwaardig katoen, natuurrubber en natuurlatex. De keuze voor deze materialen in combinatie met het handgemaakte proces houdt de ecologische voetafdruk beperkt.

Gelimiteerde oplage

Wie deze tubular op zijn fiets wil monteren, moet er snel bij zijn. Er worden slechts 118 stuks van deze Limited-uitvoering gemaakt. Dat betekent dat er 59 fietsers in het bezit kunnen komen van een set banden. Een paar kost 230 euro. De tubular banden worden geleverd in een katoenen musette. Ga naar de website voor meer informatie over de band en verkoop.

Gerelateerde artikels